kolag

Група българи живеещи в Ливан успяха да се срещнат с лидера на Хизбула, шейх Хасан Насрала и да заснемат ексклузивно интервю. Самите те обясняват, че идеята им хрумнала спонтанно и дори за миг не са се замисляли, че е възможно да пострадат от гнева на шейха, по повод решението на Българското правителство да посочи ръководената от него организация, като стояща зад атентата в Срафово. В молбата си за среща те обяснили, че искат да проведат интервю, в което ясно да се чуе становището на лидерът на Хизбула по тази тема, за да могат българските граждани да черпят храна за размисъл и от позицията на засегнатата страна. Това е една от малкото медийни изяви на шейха и затова се посреща с огромен интерес в Европа и по света. Ние се присъединяваме към адмирациите за тези наши сънародници и разбира се пускаме пълния текст на интервюто. Тези, които искат да го гледат на запис, просто да го потърсят в ютюб:

Г-н Насрала, благодарим ви, че се отзовахте на нашата молба. За нас е много важно да чуем  й вашата позиция по въпроса за атентата в Сарафово, като смятаме, чрез възможностите на интернет и социалните мрежи да я сведем до знанието на колкото се може повече българи, а вероятно и граждани на други западни държави. И да започнем с първият въпрос – Вие ли стоите зад атентата в Сарафово?

– Категорично не.  На този въпрос мисля, че вече нееднократно и нееднозначно сме отговаряли. Ние не сме поемали и няма да поемаме отговорност за този атентат, тъй като не от Хизбула е излязла инициативата за извършването му.

Как тогава приемате твърденията на българските разследващи , че за две от лицата съпричастни на извършването на атентата, е установено, че са принадлежали към военното формирование на Хизбула, а от там и че Хизбула е съпричастна към атентата?

– Затруден съм откъде да започна, толкова много са безумията в това на което станахме свидетели.

Първо, аз не видях твърдения изказани от български разследващи, дори напротив, вашият главен прокурор се разграничи от този медиен атентат срещу Хизбула. Аз видях група политици иззели функциите на разследващите , събрали се пред камера и ръсещи нелепости. Защото всичко, което бе казано е една нелепост, едно нищо. Бихте ли ми обяснили какво е това “обосновано предположение”, как го разбирате? Ето, как аз го разбирам и ме поправете, ако греша – Винаги, когато се работи за разкриването на дадено престъпление има най-различни версии които се разработват, всяка една версия е “обосновано предположение”, но то не е достатъчно за да бъде посочен виновника. Поне така би трябвало да бъде в една правова държава, но явно вашата не е такава. Тези “обосновани предположения” са началният етап от разследването, тоест явно, ако съдя логически по думите на вашият вътрешен министър, вие сте още в началният етап на разследването, седем месеца след извършването на атентата. Извинявайте, но това е несериозно и щеше да бъде смешно, ако не касаеше една толкова сериозна тема и не се предполагаше, че ще повлече след себе си непредвидими последици.

 Второ, ще ми е интересно й да разбера, какво точно означава съпричастен? Доколкото разбрах, между съпричастен и съучастник има разлика. Едното предполага повече емоционална обвързаност, докато другото реална подкрепа. Тази дума вашият вътрешен министър използва за да обозначи както ролята на нашата организация, така и ролята на двете лица за които твърди, че са принадлежали към военното крило на Хизбула. Да разбирам ли, че вашият министър ни обвинява не толкова в реално действие, колкото в съчувствие и еднакви идеологически възгледи с извършителите на атентата?

Трето. Какво ще рече, че две от лицата са принадлежали към нашата организация? Те принадлежат ли още, към нея, според българските разследващи политици и принадлежали ли са към Хизбула, към момента на извършването на атентата? Виждате ли някъде ясно твърдение? Но дори и да са били членове и в момента да са членове на нашата организация, при положение, че ние ясно се разграничаваме от атентата и заявяваме, че нямаме нищо общо с неговото извършване, каква отговорност може да ни бъде търсена? Нима във всяка една организация няма крайни елементи, вечно неудовлетворени от действията на партията или движението към което принадлежат и приканващи към по-радикални действия? Нима подобни елементи не са лесна плячка за тъмни сили, желаещи да ги използват за реализирането на собствените си тъмни цели? Не забравяйте, че ние вече сме политическа сила и нашият интерес е насочен към търсене на политически решения, което може да е повод за разочарование на част от тези които са били с нас по време на въоръжената ни борба. Тази наша нова насока за легитимно влизане в политическият живот е възможно да не се нрави и на кръгове от така-нареченият “демократичен свят”.

И накрая. Изумен съм, че именно България в лицето на нейното правителство, хвърля такива недоказани, нелепи, витиевати и нищо не значещи твърдения, при положение, че имате горчив опит. Самите вие бяхте набедени като съучастници в атентата срещу папата, от същият този демократичен свят, но тогава все още не бяхте негов член. Бяхте класов и политически враг, такъв какъвто сме и ние в момента, и затова ви беше спретнато въпросното обвинение, не беше ли и то “обосновано предположение”? Помислете върху тези въпроси.

Вие нарекохте изявлението на българското правителство “медиен атентат” срещу Хизбула, в този смисъл трябва ли българите да се страхуват от отмъщение от ваша страна?

– Всяко едно наше действие носи след себе си своите последствия и тези последствия касаят не само този който е извършил действието, но и тези около него, а в нашият случай – целият свят. Вашето правителство за съжаление, не е направило никакъв анализ на последствията от този политически акт. Българите не трябва да се страхуват от Хизбула, българите трябва да се страхуват от самите себе си, от собствените си политици. Трябва да се страхувате от собствените си преценки, защото те явно не са особено надеждни. Когато бе извършен атентатът, последствията бяха ясни, имаше убити, ранени, шокирани, възмутени. Предполага се, че вашите служби са станали по-внимателни, както и израелските граждани пребиваващи на ваша територия. Ако приемем, че вие сте едно езеро, а атентата камък хвърлен в него, то вълните са последствията и те тъкмо започнаха да затихват, когато вие решихте да хвърлите огромна канара и да разплискате водата колкото се може по надалече.

На всички е ясно, че решението за изказването на това “обосновано предположение” е взето под външен натиск, откъде е натиска можете да се ориентирате по източниците на първите бурни приветствия и поздравления за изразената позиция. Ясно ви е вече, че сте на път да предизвикате верижна реакция, която да доведе до нова война и допълнителна дестабилизация в Близкият изток. Вие се страхувате дали няма да дойдем да се взривяваме, като акт на отмъщение, страхувате се за себе си, за собствения си живот, а не помислихте ли за милионите  разбити животи които една война би предизвикала? Всичката пролята кръв, всичките измъчени души, всичките убити и заровени мечти ще тежат на вашата съвест, на вашата карма, на съдбата ви, като народ. Ето с това ще трябва да живеете, от това ще трябва да се страхувате.

В такъв случай, как смятате защо атентата, според вас целящ удар срещу Хизбула, е извършен именно в България?

Причините са няколко. Едната е , че сте член на Европейският съюз, а Европа не ни е посочила като терористична организация. Другата е, че сте периферия на същия този Европейски съюз и лесно може да бъдете жертвани. И третата е, че сте безропотни, бездушни и послушни роби. Трябва да ви кажа, че веднага след атентата, когато Израел обявиха, че ние стоим зад него, ние започнахме внимателно да следим развитието на събитията и си зададохме същият въпрос. Защо са избрали България за да ни дискридитират? Какво особено има във вашата държава? И отговора до който стигнахме след внимателен анализ е – нищо, във вас няма нищо особено. Вие нищо не означавате, за който и да било. Вие нямате собствена външна политика, нямате собствена вътрешна политика, а сте заложници изцяло на външни интереси. Вашите политици са готови на всичко, само и само да се задържат на власт и да крадат, и с тази цел се стремят да си създадат образ на “надеждни партньори” на международната сцена.

Но най-важното не са вашите политици, а народа. Защо подобен атентат не се случи в Гърция, където полицията има премного работа в борбата с протестите срещу мерките за стабилизиране на икономиката, нима Гърция е по малка туристическа дестинация от България, или там не ходят израелски туристи? Защо, и Гърция е член на Европейският съюз, и Гърция е в периферията на този съюз? Защото там народа не спи, а отделно, че и на тях гледат с по-друго око. А вие кои сте и какви сте? Вие позволявате да ви тъпче всеки, от всеки ви е страх и смятате, че не можете да се изправите срещу никой, който ви погазва правата, достойнството и честта. Вашият въпрос не е “Да бъда или да не бъда?”, а “Аз какво мога да направя?”, като отговора, който сами си давате е “Нищо”. Вие вярвате в собственото си “Нищо” и следователно сте нищожество. Вие нищо не можете да направите, на никого, за нищо. С вас или без вас, на Европа и е все едно, за тях вие все едно не съществувате, за самите себе си вие все едно не съществувате щом чакате разрешение на всичките си проблеми от всеки друг, но не и от себе си. Затова и сте умираща нация, защото сте мъртви духом, а не защото сте бедни материално. Та по-света , по-голямата част от хората живеят по-бедно от вас, но са по-богати духом, по жизнени и затова нарастват.

А защо тези, за които намекнахте по-горе, искат да ни убедят , че именно Хизбула стои зад атентата?

Арабският свят е свят с древна история. Да не забравяме, че първите цивилизации са се зародили по поречието на Тигър и Ефрат. Не забравяйте, че арабската цивилизация е дала много поети, писатели и учени в медицината, астрономията, математиката, та днес целия свят пише с арабски цифри, не с римски например. Ако бъдем оставени да се развиваме самостоятелно, съобразно нашите традиции и вярвания, съобразно нашият мироглед, ние ще се превърнем в заплаха за западната цивилизация. Но не в заплаха в  смисъл военна, а в заплаха икономическа. За зла участ на цивилизования демократичен свят, по-голямата част от световните запаси от нефт лежат на наша територия. Именно за да не успеем да изградим една нова силна арабска цивилизация, която да се явява икономически конкурент на запада, регионът на Близкия изток се държи в постоянна нестабилност. С конфликти умишлено внасяни отвън и това особено се усили в годините след настъпването на финансово-икономическата криза в западния свят. Усетили, че губят почва под краката си, западните стратези се опитват преди да пропаднат в собствените си лайна, да всеят колкото се може по-голям хаос в нашият регион, така че те докато се чудят как да се справят със собствените си проблеми, да не вземем ние да ги изпреварим. И ние като цел, се явяваме част от пъзела за дестабилизация на района.

За разлика от западния свят, където на почит е преклонението пред материалното, където печалбата е символ верую, където парите са основна движеща сила, при нас и не само при нас се набляга на духовното. Целият Изток – от Япония, през Китай, Индия, Тибет, и дори Русия, като последен стожер на истинското православие, та до Близкия изток, където религията също заема водещо място в бита на хората – се оказва подложен на масирана атака за приемане на материалните ценности, на тази гротескна ценностна система. Защото, ако приемем техните ценности техния мироглед, те ще могат спокойно да правят печалби на наша територия и няма да срещат никаква съпротива. Затова те налагат своята демокрация на всяка цена и с дронове, и с бомби, за да устроят света по свой образ и подобие, но те не са богове, а безумци, които не могат да изградят един нов свят, но могат да повлекат целия свят в бездната на хаоса и вие им помагате.

One thought on “Лидерът на Хизбула проговори: “Българите трябва да се страхуват от самите себе си, от своите политици.”“”
  1. Не Хизбуллах…Не Алкайда,не врабците от Пирговци а Израел и Сащ си го направиха и това на 11.9… и в Сарафово ив савмият Израел..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40