assets_LARGE_t_420_54041738

 

(Бел.ред.) На 10 март 2010г, в атинското предградие Дафни, след престрелка с полицията е убит анархистът Ламброс Фундас, член на организацията „Революционна борба“.

На 9 март, тази година, група неизвестни лица  нападат със самоделни експлозиви полицейски участък в централния атински район Агрополис. Пострадали хора няма,  причинени са материални щети. На другия ден, в Индимедия – Атина, неназована група поема отговорност за атаката със следното комюнике:

„Всички хора сънуват, но сънищата им не са еднакви. Тези, които сънуват през нощта,  когато се събудят на сутринта, ако са запазили спомен от съня в прашните кътчета на съзнанието, забравят… Но сънуващите през деня са опасни хора,  защото те могат да претворяват мечтите си в реалността сънувайки с отворени очи…“

Това, което направихме, беше вдъхновено от сънищата на Яростта, но най-важна за нас е Паметта. Затова, в ранните часова на 10 март, ние нападнахме полицията в Агрополис и уловихме тълпата от ченгета в района неподготвени .

acropoleos_molotovs

Поводи за това ни действие, полицията е дала много,  но загубата на Ламброс,  за нас е по-важна причина от всички други.

Три години вече минаха от онази нощ,  на 10 март, когато Ламброс Фундас, плът от плътта на анархисткото движение и член на „Революционна борба“, падна във въоръжен сблъсък  с прасетата от гръцката полиция в района Дафни, Атина.

Неговият живот и смърт са пример за това, че борците за свобода никога няма да бъдат забравени. Не  можем да леем сълзи за нашите мъртви другари, но ние носим отговорността да се учим от тяхната  вяра, отдаденост и последователност в борбата.

Ние поемаме отговорността, да пазим паметта на Ламброс Фундас , следвайки неговия политически и революционен път, превръщайки го в наш път, житейски и политически .

Възможно е някой да протегне ръка и да вдигне от земята твоя пистолет – възможно е и друго, но със сигурност не и с Последно Сбогом , се обръщаме към теб, казвайки:

Ламброс, революционери ще продължат да се появяват и ще растат заедно с  цветето, което разцъфна, в онова утро, в Дафни, до ПОБЕДАТА …

п.п. Нищо не е свършило…

Видео от нападението срещу полицейския участък в Агрополис:

One thought on “Нападение срещу полицейски участък в Атина в памет на Ламброс Фундас”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40