Бел ред. Костас Гурнас в момента е основен обвиняем в процеса срещу организацията „Революционна борба“. Заедно с Никос Мазиотис и Пола Рупа, през април 2010г, той пое политическата отговорност за действията на „Революционна борба“.

kgirsdl2

През месец февруари тази година, в много градове на Европа се проведоха протестни демонстрации настояващи пред френските власти за освобождаването на Жорж Ибрахим Абдула. По този повод Костас Гурнас написва следното писмо:

В крайна сметка какво представлява борбата за социално освобождение на обществото? Дали това са идеите и теориите, които са устояли на времето и на грешките на революционерите, които идват и си отиват ? Нашите идеи за борбата по-важни ли са от от самите нас като борци и революционери?

Аз вярвам, че същността на революционната борба е самият боец-революционер, който трябва да бъде огледало на теорията за пред света. Аз вярвам в бойците, както поотделно, така и в колективната им съвкупност и сила – тези, които няма да намерите в никой учебник по история, тези, чиято гибел не е оплакана от нито една сълза. Бойците, които са работили неуморно за делото на Социалната революция, без някой някога да е узнал за тях.

Но има борци, които трябва да станат наше знаме и имената им трябва да бъдат възпети в песни. Борци, които са нашето огледало към света. Активисти, които показват в най-трудните моменти, колко красива може да бъде борбата за социална революция. Борци, олицетворяващи самата борба!

Един от тях е Жорж Ибрахим Абдула. Повече от  28 години той лежи в множество френски затвори,  има зад гърба си и доживотна присъда, отменена по-късно. Независимо от факта, че Френския съд го освобождава и нарежда  депортирането му в Ливан, заради натиска на САЩ, той все още е  държан в затвора. Жорж Ибрахим Абдула продължава да бъде символ на съпротивата срещу западния империализъм и ционизма. Неговата личност е  източник на сила вдъхновение за  нас.

Костас Гурнас—член на “Революционна борба”

abdallah_6

Бел. ред. Жорж Ибрахим Абдула е роден през 1951г, в Ливан. В края на 70-те е активист на „Народния фронт за освобождение на Палестина“, след което оглавява „Военна фракция на ливанските революционери“, действаща във Франция. Осъден е на доживотен затвор заради извършените от организацията убийства на полковник Чарлс Рей, адютант на американския военен аташе в Париж и на израелския дипломат Яков Баршеметов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40