SONY DSC

„Пътят към ада е постлан с добри намерения“

Отворено писмо до всички протестиращи

Актуална версия: https://docs.google.com/document/d/1wxs8JE5SMRQc4JtMu6-wYVoHgfa1_-NltIHB0Ww4gHc/edit

Копие: до всички медии

Ние, долуизброените организатори, протестиращи и активисти от различните градове на страната, категорично се разграничаваме от Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев и искаме публично да оповестим, че решението, взето от тях, за участие в изборите чрез партия „Демократична гражданска инициатива”, беше направено ТАЙНО, без наше знание и участие. Шокирани и разочаровани сме от поредния рязък завой, направен от хората, които избрахме за наши представители на Националните срещи в Сливен на 23.02.2013 г. и Габрово на 09.03.2013 г.

Като организатори на протестите срещу монополите в десетки общински и областни градове, ние се чувстваме длъжни да уведомим широката общественост за подмяната, която се разиграва пред очите ни. Петров, Славчев и Дудев са непоследователни в действията си, техните решения са взети по непрозрачен начин, а исканията, които те обявяват за искания на всички протестиращи, са до голяма степен подменени.

Заявяваме, че бяхме държани в постоянно неведение относно действията на своите „лидери“. Няколко дни преди пресконференцията в БТА Ангел Славчев пусна запитване по имейлите на координаторите по градове какво мислим за участието в изборите на 12 май. Мнозинството бяха против, но това явно не е попречило на преговорите с ДГИ на Стефан Пеев, за които нищо не ни бе съобщено. Развоя на събитията научихме от медиите. Ние, вече като членове на Гражданската инициатива за обществен контрол, не само че не бяхме уведомени предварително за решението относно участието в избори, но и никога не сме гласували кой да бъде първият издигнат кандидат в листите. Не е наше безумното искане за 160 мандата в парламента, или това възрастовата граница на кандидатите да е под 35 години.

Не желаем да бъдем повече част от нещо, което не е наше. Като организатори на протестите, излязохме на улицата с лицата си и публично заявихме своята позиция. Няма да мълчим и сега. Тези хора предадоха доверието на десетки хиляди българи. Заради това сме длъжни да обявим, че те не ни представляват по никакъв начин. Техните действия са само техни лични. Във връзка със споменатата Гражданска инициатива, призоваваме ги и държим подписите на учредителите да бъдат унищожени пред свидетели. Не желаем един ден с подписите ни да бъде злоупотребено. Не приемаме Славчев, Дудев и Петров за свои говорители или представители.

В заключение искаме да отбележим, че всеки сам решава в какво да участва и дали да подкрепи дадена инициатива, партия или движение според собствените си убеждения и морални принципи. С това писмо ние само казваме истината такава, каквато е. Продължаваме напред!

От:

Иван Иванов – Русе

Николай Хараламбиев – Русе

Атанас Петров – Русе

Иво Минчев – Русе

Любен Петков – Русе

Георги Христозов – Велинград

Димитър Кънев – Горна Оряховица

Наталия Георгиева – Враца

Николай Николов – Враца

Биляна Петрова – Балчик

Николай Георгиев – Пазарджик

Адриана Дамянова – Велико Търново

Светлин Тачев – Велико Търново

Господин Гюров – Велико Търново

Алев Мустафа – Велико Търново

Милен Кирилов – Велико Търново

Пресиян Николов – Пловдив

Станко Стоянов – Пловдив

Ивелин Недев – Пловдив

Никола Дръндаров – Пловдив

Ивайло Дамянов – Пловдив

Иван Анев – Пловдив

Силвия Куртева – Сливен

Даниел Жеков – Сливен

Мирослав Беремски – Кнежа

 

One thought on “Отворено писмо до всички протестиращи”
  1. За Ангел Славчев бях абсолютно сигурен че е калинка! Той сам призна за увлеченията си към някакви русофилски, посттоталитарни и псевдосоциалистически организации, което е достатъчно показателно за този объркан млад човек с болни амбиции. Докога хора, които твърдят че мислят за доброто на България ще доказват патриотизма си чрез любов към всичко чуждо, само не и българско?! Нямаме ли си Левски и Ботев, че да се дивим на разни сатрапи като Че Гевара за който даже има данни че е измъчвал и убивал хора като мухи в затвора в Хавана?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40