В края на месец февруари, специализираните контра-партизански части на перуанската армия предприеха масирана офанзива срещу бази на „Сендеро Луминосо“ в района на Долината на реките Апуримак и Ене. Долината е обширна местност в южната част на страната и основна зона за действие на маоистките партизани.

Първата операция е била насочена срещу лагера на един от главните командири на партизанската армия Хорхе Паломино („другарят Раул“) и е целяла неговото залавяне. Според армията в престрелката са били убити петима партизани, което не е потвърдено от партизански източници. В ръцете на военните са попаднали документи и лични вещи на партизаните.

От 23 февруари до 1 март в джунглите на района Аякучо, военните провеждат операция „Червен залез“. Успяват да превземат голяма база на партизаните в която е имало кухня, складове,  трибуна за политически мероприятия и детска градина за децата от семействата на партизаните. В сражението е убит един партизанин. Военните твърдят, че са заловили и партизанската командирка „другарката Кармен“, което се оказва лъжа.

carmen-60ead

„Другарката Кармен“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40