- Без Лого - https://bezlogo.com -

Италия: писма – бомби за дедективи и журналисти

volantino_FAI [1]

С писмо до един от всекидневниците в Генуа, „Сиколо“ (Secolo XIX), публикувано  на 12 април, „Неформалната федерация на анархистите“ (ФАИ) пое отговорност за два колета-бомби изпратени на 8 април до редакцията на излизащия в Торино всекидневник „Щампа“ и до частна дедективска агенция в Бреша, с името „Европол“…Целта е била сплашване, защото въпреки наличието на експлозив, пакетите не са избухнали и няма пострадали, защото изпращачите са сглобили бомбите така, че да не гръмнат при отварянето.

В текста изпратен до генуезкия вестник, ФАИ отправя заплахи срещу полицаите разследващи атентата срещу ядрения бос Роберто Адинолфи, също и срещу журналистите, които отразяват конкретния случай и действията като цяло на въоръжените анархистки организации.

ФАИ изразява солидарност с намиращите се в затвора анархисти Алфредо Госпито и Никола Гай,  които са обвинени, че са хората стреляли от мотоциклет в краката на шефа на „Ансало Нуклеари“ Роберто Адинолфи на 6 май 2012г.

Конкретната отговорност за последните колети-бомби е поета от “ Ядро „Дамяно Болано – Неформална федерация на анархистите – Интернационален революционен фронт“.

Federazione_Anarchica_Informale_Logo_1 [2]