8fcc1e2b7bdbdd7fdb38cdd2e5d90c12_article430bw

В големите градове на Съединените Американски Щати, една от най-проспериращите страни в цял свят, хиляди хора без подслон живеят в тунели прокопани под улиците.

17 април 2013 под Канзас сити, полицията открива дълбоки тунели, където в палатки живее група бездомни хора. Органите на реда казват , че тези лица живеели в тотална мизерия, заобиколени от планини от боклуци.
Не се знае кои са тези хора без подслон нито как са прокопали толкова дълбоки тунели, но това далече не е единствената информация от „земята на свободата“ за подобен тип домове.

През 2010, стана известна историята за няколко хиляди лица които живеели в 321 км система от тунели под улиците на Лас Вегас. Мебелирали си малките домове с каквото намерят, имало които имали легла , гардероби, дори малки библиотеки съставени предимно от изхвърлени и намерени от тях книги.

„ Това са нормални хора от всякакви възрасти изпаднали в безпътица, най-вече след някакво травматизиращо събитие от техния живот“ разказва Матю О\’Браян, журналист съвсем случайно открил „хората от тунелите“ докато работел по съвсем друг случай. (http://en.wikipedia.org/wiki/Matthew_O\’Brien ) Той е основател на асоциация имаща за цел да помага на бездомните, дори е автор на книга по темата. Според него има много, които са ветерани от войните( на налагащата демокрация държава) „които страдат от посттравматичен стрес. Освен това, О\’Браян е намерил доказателства, (играчки) че и деца живеят там.

От своя страна властта в Ню-Йорк постоянно се опитва да изгони бездомните от тунелите под града наричани „къртичините“, но техните опити да намерят абсолютно всички на един път постоянно търпят провал.

Освен хилядите, които живеят под земята има и много на които домовете им са палатки. Такъв е случая на 80% от местните в града Лейкууд-Ню Джърси, които са си изградили лагер
където си имат църква, пиано и т.н. В началото на април тази година пребиваващите са се споразумели с властите да евакуират зоната, след като „си намерят жилища“.

Превод от френски : Тунджа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40