23 години криза стигат!

Двадесет и три години се наслушахме на „горе” и „долу”, на „да живее” и „разпни го”, на обещания, на социални програми, разделения на сини,жълти,червени и всичко това за уреждане на топло депутатско местенце. Двадесет и три години на кражби, лъжи и мизерия, на празни приказки и подло надсмиване, за сметка на народа. Години наред ни се втълпяваше, че България е правова държава, че води правилна политика, че трябва да затягаме коланите и да търпим, защото така трябва, защото сме в криза. Тук тя е перманентна и не е само икономическа. Кризата е политическа, обществена, личностна. Двадесет и три години социалните експерименти с българските граждани не спряха.

Ежедневно излизат новини за грабежи, присвоявания, измами. Незаконни подслушвания от страна на полицията, цензура и медиен контрол, характерни за авторитарните режими. Това ли е „демократична” държава? Тази, която прокуди младите „немили-недраги” по чужди държави. Тази, която принуди хора да слагат край на живота си, защото са притиснати от немотията, от това да са поставени пред дилемата – храна или сметки. Страна, в която пенсионерите са виновни, че фискалният резерв е разграбен; страна, в която хората са виновни, че искат да живеят нормално.

Пролет е, но не онази на Вапцаров, а тази на поредното извращение с българските граждани. Предстоят парламентарни избори. Поредните избори, в които, просто казано, ще изберем новите си господари, които ще продължат издевателствата и социалния тормоз. Безмислени приказки, празни обещания и пошла реклама от същите тези, които отказаха да поемат политическа отговорност и да чуят хилядите гневни българи, заляли улиците. Февруарско-мартенските протести отприщиха ярост, която бе стаявана години наред.
Търпение, което си беше чист мазохизъм.
Двадесет и три години слушахме достатъчно. Пролет е, идват избори, но политическата клика забравя едно, че „Владетелят може да бъде сравнен с лодка, а народът – с вода. Водата може да носи лодката, но може и да я преобърне…”
Адрес на статията
Етикети: ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

4 коментара

  1. Pingback: ...

  2. Pingback: ККТН

  3. Pingback: Боби

  4. Pingback: Valpet

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40