913621_308860829244230_273122523_o
На 11 май, във Велико Търново, беше проведена среща между групи, колективи и инициативи, самоорганизирани на принципите на пряката демокрация.

Участие взеха над 40 души от София, Велико Търново, Варна, Сливен, Перник и Свищов. Бяха обсъдени общи бъдещи действия. Решено беше създаването на координационна мрежа, която запазва независимостта на всяка една от групите, колективите и инициативите. Наименованието й е „Бъди промяната”.

Тя се базира на принципите за пряка демокрация, самоуправлението, многообразието, икономическа справедливост и социална солидарност. Координационната мрежа е хоризонтална и независима, посветена на радикална и цялостна положителна промяна на обществото. Нейните основни средства са взаимопомощта и солидарността, като фактори на човешката еволюция.

Национална мрежа „Бъди промяната” има за цел да даде ясна алтернатива на прогнилата система, в която живеем, търсейки реализация на нови методи в икономиката и общественото устройство.

„Бъди промяната” няма да лекува симптомите на болната ни система, а ще насочи усилията си към тяхната причина, за да постигнем едно мечтано и прогресивно общество от СВОБОДНИ ЛИЧНОСТИ!

 

 600959_469129903164611_1086600422_n
След срещата, във Велико Търново, беше направена спонтанна демонстрация с призиви за пряка демокрация, алтернатива на системата и пробуждане на хората.

Участие в срещата взеха:

„Обединени за глобална промяна“– Велико Търново
„Окупирай с любов“ – Варна
„Бъди промяната“ – София
„Български социален форум“ – София
„Окупирай Сливен“ – Сливен
Колектив „Живот след капитализма”
Колективът на социален център „Аделанте”
и отделни активисти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40