_PEY5598

С наближаването на парламентарните избори, партийните централи хвърлят целия си ресурс в предизборната борба – къде позволен, къде не. Пред широката общественост бяха извадени шокиращи разкрития. Преди дни бе хвърлена бомба, която нажежи българското политическо пространство до краен предел. На светло беше изкаран звуков файл с участието на Мирослав Найденов, Бойко Борисов  и Николай Кокинов.

Скандалът с подслушванията започна да взима застрашителни размери, изобличавайки същността на държавния апарат и репресивните му функции, както и управлението на ГЕРБ. Общо взето, неща, които не са необичайни за широката общественост. Все пак, за да разберем кое доведе до последните събития в страната ни, трябва да направим кратък преглед на случилото се в периода наречен „преход”. Наложително е, защото българите имаме къса памет и забравяме лесно. Подслушването не е от вчера, не е и от оня ден. Подслушвало се е през социализма, послушва се и до днес.

През 1989 година, червената номенклатура, задушаваща се от собствения си модел на управление, решава да извърши политически и икономически промени. За да тушират и елиминират народни вълнения, елитарните кръгове дават нужните зрелища на хората. Добре подготвени циркове, които замазват очите им за същинските промени. Номенклатурата на БКП започва извършването на „преход” по преразпределение на властта и капиталите. Всички бивши кадри на БКП и службите биват внедрени в новите формации и по всички етажи на новия държавен строй. Така бива извършен един „фасаден преход” по разпределяне на „голямата баница”. Няма и как да бъде по друг начин, тъй като „с кръв са я взели тая власт и с кръв ще я дадат.”
Факти, от които трябва да се изхожда при всяка ситуация в българския политически живот, с които да откриваме корена на дадения проблем. Те са формулата за решението на задачата „български преход”.
Скандалът с подслушванията ще отшуми, защото се използва за средство в компроматната предизборна борба, а наказани, предполагам, няма да има. Подслушваше се и ще продължи да се подслушва, а на българското общество му трябват зрелища и то предизборно. После ще бъде утрезвено с една голяма плесница и всичко ще започне от начало.
С направения бърз преглед  установявам, че „преходът” е завършен успешно. Няма и помен от стария „червен” елит, който властва цели 45 години. Днес, той е подменен и променил външността си изцяло…забравил да подмени и същността си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40