549601_485546141455676_340498549_n

Декларация на турския Народен Фронт в Гърция относно отвличането на турския революционер Булут Яйла, политически емигрант в Гърция, и предаването му на Турция

Стана ясно, че отвлеченият в Атина турски революционер, след изтезания, насилствено е предаден на Турция.

Гръцката държава трябва да отговори: Защо Булут Яйла беше предаден на турския фашизъм?

Борещият се срещу турския фашизъм Булут Яйла много пъти беше афиширан и посочван като мишена от страна на властите в Турция. На 30 Май 2013 година, в 21.30 часа в Атина, той беше отвлечен от улицата и стана ясно, че е предаден на турския фашизъм.

В резултат на сътрудничеството между правителствата на САЩ, Турция и Гърция в последно време, преследванията срещу политическите емигранти от Турция увеличиха мащаба си. Към репресии като: нападения по домовете и работното място, арести, присъди и дела, в които се разглежда екстрадиране, сега се добави и отвличане с изтезания и предаване на Турция.

На 30 май вечерта гръцката полиция отрече твърдението, че е отвлякла Булут Яйла. На следващия ден свидетелите разпространиха по интернет номера на колата и начина на отвличане, като съобщиха, че са дали информация на полицията за номера на колата, с която е извършено отвличането и че на мястото на отвличането е имало и полицейски екип.

Директорът на атинската полиция в среща с адвокати и депутати на 31 май им даде информация, че тази кола е била полицейска. Но отрече да има арест и не каза къде е Булут Яйла.

На 1 юни шефът на полицията повтори същата лъжа пред депутати и представители на демократични масови организации. След като стана ясно, че отвлеченият е в Турция, директорът на полицията продължи да отрича, че са отвличали Булут Яйла, и че те нямат нищо общо с отвличането.

Очевидно е, че ЦРУ, МИТ (МИТ:Milli Istihbarat Teskilat? = НРС: национална разузнавателна служба на Турция) и гръцката полиция със съвместна операция отвлякоха и по нелегални пътища предадоха на турските служби Булут Яйла!

Яйла, на 1 юни след обяд, вече в дирекцията на полицията в Истанбул, се е видял с адвоката си и е разказал какво е преживял. Разказът му накратко е:

На 30 май вечерта, около 21.30 часа, петима, които говореха гръцки език, насила ме качиха в една кола. Очите и устата ми затвориха с ръце. След като известно време ме разкарваха с колата, сложиха черна найлонова торба на главата ми. Нищо не виждах. Говореха гръцки помежду си. После бях предаден на друг екип.

Този втори екип, на който бях предаден, говореше турски и гръцки. Около 8-10 часа обикаляхме. Бях влачен по земята. През цялото време найлоновата торба беше на главата ми. Главата ми беше притискана до земята и, опирайки земята, бях влачен. Притискаха главата ми до докосване на краката ми и така ме влачеха. С притисната до земята глава и в найлонова торба бях влачен, като правеха кръгови движения, влачеха ме по храсти…

После бях предаден на трети екип. В този екип имаше английско говорящи. И те ме влачеха по нивата. Този екип ме пренесе през границата. Бях прекаран под телените заграждения нелегално през границата.

На 31 май сутринта в полицейски участък в Одрин лицето ми беше открито. Там си приказваха помежду си: „Засегнаха Америка, затова така стана”. Казах им, че искам да се видя с адвоката си. На 1 юни бях предаден на Истанбулската полиция и пак поисках да се видя с адвокатите си…

Онези, които даваха информация за Булут Яйла, които го отвлякоха, изтезаваха, предадоха и всички, които носят отговорност за това престъпление, трябва да бъдат наказани.

Както се вижда, това е напълно противозаконно действие. Един революционер бе отвлечен от улицата, бе изтезаван, изказаха се лъжи и по нелегални пътища бе предаден на турските фашистки палачи. А сега турската полиция иска да представи, че е задържан в Турция и по този начин подготвя една друга игра.

Правителството на Самарас е длъжно да отговори:

Ние ставаме мишена, защото водим борба срещу американската окупация на Турция. И защото животът ни е под заплаха в Турция, дойдохме в Гърция, в дома на гръцкия народ. Гръцкият народ много добре знае какво е фашизъм и окупация на родината. А нас, турските революционери познава от години. Гръцкият народ от нас не е видял и знае, че няма да види никакво зло. Братският гръцки народ винаги е бил до нас, закрилял и защитавал е турските революционери, той е един достоен народ.

От всички тези репресии и изтезания срещу нас, турските революционери, гръцкият народ няма никакъв интерес. И поради това правителството на Самарас трябва да отговори:

– Срещу какво и за колко продаде турските революционери на турския фашизъм?
– Защо репресира революционерите, които се борят срещу фашизма?
– Резултат на какви договори са тези изтезания и репресии срещу турските революционери?
– Гръцката полиция на кои закони служи и прилага, когато предава информация за политическите емигранти на фашистка Турция?
– Гръцката полиция защо отвлече и не призна, че е отвлякла Булут Яйла?
– Гръцката полиция, след като отвлече Булут Яйла, на кого го предаде? Кои са тези палачи, които говорят гръцки, турски, английски?
– Гръцката полиция според кои закони отвлече и предаде на страната, която го преследва един политически емигрант, какъвто е Яйла?
– Онези които бяха в колата, с която отвлякоха Булут Яйла, кои са и къде са?

Репресиите няма да ни сломят! Ще продължим борбата си срещу фашизма!

Ние в Гърция разказваме за борбата си и за терора на фашизма в страната ни, разобличаваме го. Окупаторите на страната ни от САЩ и турският фашизъм са обезпокоени от това. Но трябва да знаят, че какъвто и метод да използват, ние няма да се откажем от справедливата си борба. Ще продължим борбата си срещу империализма и фашизма. Ако искате, всички ни може да отвлечете, може да изтезавате всички ни, може да убиете всички ни. Много добре знаем че няма подлост, която не сте вършили и която не бихте вършили. Но и вие добре знаете, че нас не може да ни победите. Нас не може да ни унищожите. Защото ние сме народът. Както гръцките революционери излязоха с победа от лагерите Хайдари, от Макронисо, от съпротивата в Политехническия университет, така и в нашата страна ще победи борбата за независимост, демокрация и социализъм.

Призоваваме братския гръцки народ да иска сметка за това престъпление и за тези репресии над нас, и да настоява за прекратяването им!

Фашизмът е враг на народите! Долу фашизмът и съглашателството с него!

Онези, които сервираха информацията за Булут Яйла, които го отвлякоха, изтезаваха, предадоха и всички, които носят отговорност за това трябва да бъдат наказани!

Долу фашизмът, да живее борбата ни!

Долу империализмът, да живее борбата на народите!

Народен Фронт, Гърция
1 юни 2013

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40