- Без Лого - https://bezlogo.com -

„Демокрацията в Турция се нуждае от вашата помощ!“

Нещо невиждано се случва в Турция. Протестите ескалират. След като преди няколко дни започнаха строителните дейности по превръщането на Таксим Парк в търговски център, гражданите на Истанбул се организират и окупират парка в опит да запазят зеленото пространство в един от най-големите градове в света. Протестиращите надхвърлят десетки хиляди само за няколко дни. Една част от тях опъват палатки и решават да стоят там, докато не се отмени решението за строеж. Протестът, наречен „Окупирай Таксим Парк“ беше брутално смачкан от полицията с насилие и сълзотворен газ. По непотвърдена информация има 120 ранени и  5-ма убити демонстранти.

Турските активисти разпространиха следния призив:

Внимание!  Турската демокрация се нуждае от вас!
След серия мирни демонстрации за запазване на зелените площи в  центъра на Истанбул, където властите планират изграждането на голям търговски център, турската полиция безмилостно нападна демонстрантите със сълзотворен газ  и водни оръдия, целейки лицата и телата на протестиращите. Десетки демонстранти са хоспитализирани, а достъпа до парка е забранен, без никакво правно основание за това.  Турските медии, свързани с властта и политическите партии, прикриват информацията за инцидентите. Информационните агенции, блокират потока от новини.

Молим ви, разпространете по цял свят информация за това. което върши полицейската държава на Партията на справедливостта и развитието, начело с Реджеп Таип Ердоган.

Демокрацията в Турция се нуждае от вашата помощ!

blm1slgcqaaqbbx [1]

blm8u9ycyaajuvp [2]

blmcxc6ccaaxxc- [3]

blmhkcucuaaa7iu [4]

bln0oj2ceaegnyb [5]

На живо от Истанбул:

Watch live streaming video [6] from revoltistanbul [7] at livestream.com
38 Comments (Open | Close)

38 Comments To "„Демокрацията в Турция се нуждае от вашата помощ!“"

#1 Comment By Бай Благой On 1 юни 2013 @ 12:09

Още едно видео

#2 Comment By Бай Благой On 1 юни 2013 @ 12:33

Фашисти

#3 Comment By root On 1 юни 2013 @ 12:58

Какво ме интересуват тези. На тях да им пука за нас ?

#4 Comment By 100ян On 1 юни 2013 @ 13:44

Типично по български…

#5 Comment By temerut On 1 юни 2013 @ 14:48

със сигурност им пука повече от колкото на теб ти пука за себе си! бас държа, че си от тия дето си хвърлят боклука през балкона!

#6 Comment By митак On 1 юни 2013 @ 20:55

Ти тъп ли си, младежо, не виждаш ли, че врага е общ?

#7 Comment By Neredoven On 1 юни 2013 @ 21:29

pravilno :)

#8 Comment By mirelavx On 2 юни 2013 @ 11:43

Ти май за думата „човечност“ не си чувал … ще цитирам едно много хубаво произведение – „Ако той беше звяр, не ставай и ти !“ . Същото за тук – ако те бяха зверове толкова много време, не ставай и ти ! + това, сегашните турци нямат нищо общо с поробителите ни. И аз самата съм против изучаването на турския език в училищата, но тук вече става въпрос за човешки животи…

#9 Comment By root On 1 юни 2013 @ 13:02

Когато започнат да протестират против Турския език в училищата, тогава ми се обадете.

#10 Comment By Neredoven On 1 юни 2013 @ 21:30

pravilno :)

#11 Comment By Спиро On 4 юни 2013 @ 00:36

Ех ти шибанко националистченце , човещината ли си забрави в името на това да си българин , или санким никогаш не си я имал .

#12 Comment By Бай Благой On 1 юни 2013 @ 13:15

Задължително ще ти се обадим.

#13 Comment By Стефан On 1 юни 2013 @ 13:41

Пълна глупост!! На тези хора не им е мил живота! АЗ ли да мисля за тях??!?! Само едно се чудя, с каква мисъл се събуждат сутрин? Сигурно е нещо от този сорт: „Да отида днес да се бунтувам, да правя навалица, пък, ако оцелея добре.. ако ли не… карай.“

#14 Comment By DJANİ BAYRAKTAROVA On 1 юни 2013 @ 23:17

MUHLÖ DAJE NEZNAEŞ MOJEBİ KAKVO E DA VİDİŞ ZELENİNA. MOJE NYAKOY DEN DA Tİ DOTRYABVA DA Sİ PASNEŞ OT TREVATA… MNOGO CELUVKİ OT STRAHOTNİYA Mİ ZADNİK.

#15 Comment By Красимир On 2 юни 2013 @ 01:27

Стефане, Тесногръдо гледаш на нещата. От къде да ти мине през акъла че има различни хора с различни интереси, теб като ти е мил живота ( щото на нас хич не ни е еня за нашият ) Па вземи се затвори у вас и стой пред компа люпейки нокти и не излизай даже и за хляб !! Да не вземе па да те ботуряся някой надрусано 19год-но шьофьорче. Хората си искат зеленината бре. Ти нали си плащаш двойно „зелената енергия“ ? И аз си я плащам обаче никой не ме е питал дали я искам или не…..монопол майка. Изообщо кълвеш ли на къде бия?? Нямат ни за нищо нас обикновенните люде бе философе.

#16 Comment By Petar georgiev On 2 юни 2013 @ 02:16

Stefane Stefane

Horanta si tarsqt pravat da ne sa kato teb ovce…
Bravo na turcite za edin park i shte zapalqt Istanbul.. Bugarskiqt narod go cakat ot vsqkade ama toi si sedi miren.. Stefaneeee Stefaneee.. Dobre che se razkarah ot tazi ovcha naciq….

#17 Comment By Бай Благой On 1 юни 2013 @ 13:54

Можем да им предложим да се събуждат и с други мисли, давайки им пример от тукашната действителност.
Защо да се бунтуват тези турци, когато могат:
– също като младите българи, да се интересуват от коли, парцалки и висене в кафенетата на моловете.
– като българите на средна възраст, които се бесят или застрелват семействата си, вместо да протестират.
– като възрастните българи, осъдени да чакат смъртта в оскъдица и отчаяние.
Така, де…

#18 Comment By Стефан On 1 юни 2013 @ 14:09

Бай Благой, какво искаше да кажеш с този коментар? Не можах да разбера. „Така де..“ какво?? На теб тази гледка ти харесва? Харесва ти да гледаш кървища по улиците, и как млади хора реват, че техен близък кърви? Ами, ако това са твоите деца? Точно така, подстрекавай ги! Нека младите българи умират по протестите.

#19 Comment By Някой On 1 юни 2013 @ 14:49

Нека твоите деца бачкат за 300 лева и единствения им шанс за „реализация“ е да са проститутки и сервитьори в Западна Европа… Сигурен съм, че така са мислели и българите по турското робство иначе нямаше да го търпим 500 години.

#20 Comment By inferno On 1 юни 2013 @ 14:11

Стефан е типичният пример за средностатистически страхливец. За този тип маса от хора е характерно, че гледат да не им стане зле, случайно, пък другите нека се оправят. Именно този тип хора не излезе и по улиците в България, защото ги е страх да си отстояват правата. Страх ги е да застанат на улицата и да кажат НЕ, СТИГА! Средностатистическият страхливец се бунтува…….но само на маса, до гъза на жена си.

#21 Comment By Бай Благой On 1 юни 2013 @ 14:13

„По добре ужасен край, отколкото ужас без край“, беше казано някъде.
То аз и да ги подстрекавам, младите българи не са се залетели да умират по протести.

#22 Comment By inferno On 1 юни 2013 @ 14:15

Нито една медия не отразява това, което прави турската държава със своя народ. За съжаление, това е грозната действителност – кръв и пребити хора. Като си затваряме очите, тези неща няма да изчезнат. Но хората трябва да знаят какво става. Как други ХОРА биват премазани от фанатизираните си лидери.

#23 Comment By Гаро On 1 юни 2013 @ 14:33

Браво на тези хора за смелостта и силата да си отстояват позициите! Свободата трябва да се брани, не става само да си пишеш тихо и кротко на компютърчето и да плюеш!

#24 Comment By temerut On 1 юни 2013 @ 14:50

Евала на тези хора които отстояват правата си! явно не е случайно, че те са ни управлявали 500 години, а не ние тях! Ние себе си не можем да оправим от глупост, овчедушие и безразличие!

#25 Comment By Ваня On 1 юни 2013 @ 16:44

Не вярвах, че някога средностатистическият пъзльо ще се осмели да си признае, че го е страх за жалката му кожица. Ей такива като Стефан са си налягали парцалките и когато ботевата чета е молела за хляб и подслон. Възхищавам се на турската воля и стремеж към истинска демокрация.

#26 Comment By Plamen Lilov On 1 юни 2013 @ 16:54

Явно и в Турция има проблеми във власта и хората и там както и тук не са съгласни със ставащото.Поради тази причина мисля чее необходимо да сме солидарни ако действията и техните и нашите са в името на демокрацията и развитието на човечеството,така че не можем да бъдем безотговорни дори това да не е в България.Казвам това понеже огънят сега гори там а утре може и начета черга да се подпали въпреки че тук в България отдавна трябваше всичко да изгори и да тръгнем по друг път,но заради страха на хората ние сме тези които управляващите са превърнали в роби и слуги на лични интереси.

#27 Comment By МАРИЯ On 1 юни 2013 @ 18:06

В ПО ГОЛЯМА ИЛИ ПО МАЛКА ,,СВЕТЛИНА,,ТЕЗИ ТРАГИЧНИ КАРТИНИ СЕ ПОЯВИХА В МН,СТРАНИ….БКЛЮЧИТЕЛНО И В НАШАТА РОДИНА…НЕЗАВИСИМО ПОВОДА И ПРИЧИНАТА ЖЕРТВИ И ТО НЕВИННИ ИМА ….ПРИ НАС СУЩО ИМАШЕ С РАЗБИТИ ЛИЦА,ГЛАВИ,ДОРИ СЕ САМОЗАПАЛИХА …ОТДАДОХА ЖИВОТА СИ В ,,МИРЕН ПРОТЕСТ,,ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ Е ЕДИН И Е ЕДНАКВО СКЪП И СВИДЕН НЕЗАВИСИМО ОТ НАЦИЯ РЕЛИГИЯ И,Т,Н….НО,С КАКВО МОЖЕМ ДА ИМ БЪДЕМ В ПОЛЗА…ТЕ СИ ОТСТОЯВАТ ТЕХНИ ПРАВА НА СОБСТВЕНАТА СИ ЗЕМЯ…МОЖЕМ САМО ДА ИМ СЪЧУВСТВАМЕ ТАКА КАКТО ДА СЕ НАДЯВАМЕ ТЕ НИ СЪЧУВСТВАТ….ПИТАМ….ЗА ТЯХ НОРМАЛНО ЛИ ЩЕЕ АКО ИМ СЕ ,,ЗАПОВЯДВА,,ДА ИЗУЧАВАТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК???…ЕТО ЗАТОВА НЕКА СИ СЪЧУВСТВАМЕ И ПОДКРЕПЯМЕ КАТО СПОДЕЛЯМЕ ТЯХНОТО ПОЛУЖЕНИЕ ПО СТЕНИТЕ СИ…НО,НЕКА НЕ СИ НАВИРАМЕ НОСОВЕТЕ В ЧУЖДИТЕ РАБОТИ ДА НЕ ГО ОТНЕСЕМ ОЩЕ 500 ГОД…НИЕ СИ ИМАМЕ ТВЪРДЕ МНОГО ПРОБЛЕМИ….НЕКА ПОКАЖЕМ ЧЕ ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ В СПОКОЙНА РАБОТЕЩА ДЪРЖАВА….И АКО НЯКОЙ ИЗТЪЛКУВА РАЗСЪЖДЕНИЯТА МИ ЗА ,,СРАХЛИВЕЦ,,ОЗНАЧАВА 1Е НЕ УВАЖАВА ЧУЖДО МНЕНИЕ КАКВОТО Е МОЕТО И НЕ ГО НАЛАГАМ НИКОМУ!!!!!!!!!

#28 Comment By Априлка Александрова On 1 юни 2013 @ 20:14

Турците ни показват как се борят за запазването и защитата на демократичните стандарти,които са достигнали и не искат да загубят под натиска на ислямското си правителство.За съжаление ние има много да ги гоним,за да стигнем тяхната решителност и готовност за тази защита.

#29 Comment By ne taka On 1 юни 2013 @ 20:43

Аз също много не ги обичам турците но………като се позамисля малко стигам до извода,че не обичам “нашите си турци“,който се барат по-турци от самите турци.Тук хората призовават за помощ.Mожем да бъдем поне съпричастни с тях.На онези,който имат задник вместо глава,ще спомена,че в Турция много хора не харесват прекаления фанатизъм.По време на турското робство е имало хора,които са били твърдо против подобно колонизиране и зверства.Вземете четете,бре!Искам да кажа,че тва са хора търсещи световна подкрепа заради зверствата на Ердоган.

#30 Comment By V-krf On 1 юни 2013 @ 20:46

турчолята винаги са били изверги и такива ще си останат! демокрация… XD

#31 Comment By АллахАкбар On 1 юни 2013 @ 21:34

“Демокрацията в Турция се нуждае от вашата помощ!”

И кво сега, да хващаме автобусите за Анадола и дружно да браним турската демокрация с камънье и дръвье хахахха

Не е хубаво това, което се случва с хората като си отстояват позицията, но няма и какво да очаквате при тея цигани. Наистина лошото ще е, ако при нас се случи нещо такова, защото ще значи, че сме паднали до нивото на братята мюмюни.

Лека вечер и ай сиктир ;)

#32 Comment By Илиева On 1 юни 2013 @ 21:57

Всяка война изисква жертви – така е по закона на всеобщата гадост :(
Ако стоиш и се правиш на перде,нещата стават по-зле.
Не е нормално 1000 да се борят за един …

#33 Comment By Бай Благой On 2 юни 2013 @ 23:39

Още един канал от Истанбул:


[8]

#34 Comment By Бай Благой On 3 юни 2013 @ 12:53

Без коментар

#35 Comment By Бай Благой On 4 юни 2013 @ 07:00

Ден пети

[9] from [10] on [11].

#36 Comment By Бай Благой On 4 юни 2013 @ 07:09

Още клипове:

#37 Comment By Tunjah On 4 юни 2013 @ 20:38

[12]

Това е нещо като хронология на събитията , за тези които следят революцията в Турция. Ъпдейтва се от само себе си периодично.

#38 Comment By Бай Благой On 4 юни 2013 @ 23:15

Протестите в Турция на живо

[13]