943475_531944660174279_1824703094_n

Продължаващата окупация на площад Таксим и Гези парк бе атакувана от полицията тази сутрин. След срещата на Съвета на министрите вчера, полицията дойде на площада рано сутринта към 7 часа. Докато изстрелваше сълзотворен газ, полицията обяви, че няма да атакува парка. Стотици полицаи навлязоха в площада обяснявайки, че няма да има атака на парка и че само знамената ще бъдат махнати. Докато знамената върху АКМ* бяха премахвани, друга група полицаи опита да премахне палатките на площада. Хората искаха да спрат полицията и полицията ги атакува със сълзотворен газ.

Докато атаката на полицията продължаваше, много хора започнаха да се събират на площада срещу тази фашистка атака. За да спрат наплива на хората, полицаите стреляха със сълзотворен газ в станцията на метрото и сега тя е затворена.

Полицията използва силен сълзотворен газ, звукови бомби и пластмасови куршуми, пръска хората с вода под налягане от водни оръдия. Група от протестиращи направиха жива верига, стоейки ръка за ръка и полицията стреля с газови гранати отблизо срещу тях. Много хора бяха ранени от гранатите, но след като газа се разпръсна, много хора се събраха и направиха веригата отново.

polis-ekipleri-taksim-meydani-na-girdi-3364630-600x350

11062013170-620x350

Въпреки че полицията обяви, че „няма да има намеси“ в парка, те го напълниха с газ, дори до болницата, в която ранените от околността търсят убежище.

Много хора бяха ранени от сълзотворен газ и пластмасови куршуми. Алп Алтиньос, член на „Инициатива за солидарност Таксим“, бе ранен с пластмасов куршум в челото и отнесен от линейка. Знае се, че полицията се цели по хората, когато стреля.

От друга страна полицията започна нахлувания срещу политически места и офиси. Секция на социалистическа група бе нападнато и много хора бяха арестувани насила. Полицията заключи всички, които се съпротивляваха, и брутално ги преби, докато ги отвеждаше.

Въпреки жестоките атаки, хората от площад Таксим и Гези Парк продължават съпротивата. Фашистката държава, потисничеството и полицейския терор не могат да ни обезкуражат, нашата борба продължава, нашият гняв расте, заедно с борбата ни.

Навсякъде е Истанбул и навсякъде е място за съпротива срещу държавния тероризъм, полицейското насилие и капиталистическата експлоатация.

Революционно анархистко действия (DAF)

* АКМ е турско съкращение на Културен център „Ататюрк“, централна сграда на площад Таксим – б.пр.


KAZANIYORUZ by goruntugoruntu

3 thoughts on “Нашият гняв расте, а с него и съпротивата ни!”
  1. Ако не сте забелязали, западните радетели за демокрация и човешки права мълчат по отношение на протестите и побоищата в Турция. Предтавете си какво щяха да пишат по медиите за Путин, ако това ставаше в Русия! Но иначе западняците нямат нищо против Русия, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40