1004044_537540442969783_1565067761_n

През този месец, благодарение на Федерацията на анархистите в България, излезе от печат дългоочакваното пълно издание на спомените на българският анархист-революционер и борец за освобождението на Македония и Одринско, Петър Манджуков, член на „Женевския кръжок“ и групата на „Гемиджиите“.

Спомените си Манджуков пише между 1946 и 1959 година. Няколко години по-късно той ги изпраща нелегално в Париж.

Българските анархисти и близки на автора получават 20 ксерокопия от оригиналния ръкопис. По едно от тях е съставено и това издание. То е и най-пълното досега – с минимални промени по оригинала, за да се съхранят възможно най-добре духът на времето и автентичността на историческия текст.

„Солунските атентатори“ извършват през 1903г, най-големия атентат на своето време, насочен срещу Османската империя и капиталите на големите европейски държави.

Увлекателен разказвач, Манджуков е оставил безценни свидетелства за времето, културата, политиката, хората и техните борби.

Книгата може да свалите в:

Или да поръчате тук:

http://lib.a-bg.net/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40