ScreenHunter_62 Jun. 17 07.26

След като господин Диков си позволява да се подиграва с нас и с нашата инициатива, то не ни остава нищо друго, освен и ние да отвърнем със същото. Ние си нямаме медии, нямаме си пресцентър, но си имаме глобалната мрежа, където свободно можем да изразим позицията си.

Представителите на Столична община, продължават да се държат арогантно, цинично и нагло и ако си мислят, че търпението ни е безгранично, то сериозно са се объркали. Да вадиш думи от контекста и да говориш по адрес на хора, които не присъстват по национална медия, е равнозначно на умишлена манипулация, запазена марка на хора като Петър Диков.

Затова заслуга, разбира се, имат и т.нар. журналисти в подобни медии, на които е по-лесно да отидат до пресцентъра на Столична община и да получат наготово снесената информация. Или просто да се подмазват на представителите на общината, защото авторитетната фигура винаги има право. А гражданите да си гледат работата. За тях има единствено обидни думи в ефир и личностно дискредитиране, на което те няма как да противодействат, освен с протести. И ако оправданието на някои „журналисти” е ограничението на умствения капацитет, то при общинските представители нещата изглеждат по съвсем друг начин.

Техните лъжи и безпардонно поведение ала Ердоган, ще доведат именно до това, от което най-много се страхуват – гражданско неподчинение. След като отказват да се вслушат в онова, което гражданите искат и в същото време отказват да работят при пълна прозрачност, да не се учудват ако един ден се окажат заклещени в собствения си капан. Тук изобщо не става дума за дърветата, не става дума габаритите или маршрута на трамвая, не става дума за застроените гари, за унищожаващата се и в момента Околовръстна жп линия на София….

Става дума за едни лобисти на корпоративни интереси, които мислят, че щом са се окопали години наред на едно място, никой няма право да им нарушава спокойствието. Но май нещата са си свързани. Едното води до другото. И с такива хора, гражданите винаги ще са в позиция – ако не протестираш и то навреме, ще получиш некадърен проект, спуснат и натрапен отгоре. Ще те питаме, когато ние решим и то не за друго, а защото законът все пак ни задължава. Пускал си жалби, писал си становища, изказвал си се пред експертната комисия, пред общинския съвет, свършил си им работата като си разработил алтернативи – и какво от това?!

Нали пак ще трябва да протестираш, гражданино софийски?! Общинарите били експерти, те знаели по-добре….Ако човек си направи труда да проследи и да се противопостави на поне два от проектите им, то неминуемо става три пъти по-голям експерт от тях! Единственият експерт-манипулатор там се нарича Петър Диков и не е случайно, че е запазил поста си след три правителства. Защо останалите от СОС се крият, уважаеми? Някой от вас има ли отговор на този въпрос? По същата причина, поради която и самата кметица – Йорданка Фандъкова. Не желаят да се изправят пред гражданите, защото са НЕКОМПЕТЕНТНИ. Бива ги единствено в лъжите и в цинизма, както вече стана ясно. А и защо да обират негативи, като някой друг може да го свърши! Пък те ще си пазят поста, колкото се може повече време, защото задкулисието е най-добрият им шанс за това. На представителите на Столична община, все някой друг им е виновен – дали предишните, дали Топлофикация, дали неразбралите и некомпетентни граждани, дали непредвидими ситуации и т.н. Или другото му име на това явление е бягане от отговорност. Проектите, които се изготвят там и които би трябвало да ни се представят в самото им начало, а не едва когато са готови за изпълнение, също са резултат едновременно от нечии интереси и невежество.

В крайна сметка, и до ден-днешен общинарите и техните помагачи продължават с порочните си практики. Както написахме и в предишния си материал за общественото обсъждане, Столична община пее една и съща песен години наред. Не дава на гражданите, онова което искат от нея било под формата на техническа информация, било под формата на обществени очаквания. А това показва високомерие. Нещо, което е неприемливо за една обществена институция.

П.С. Приветстваме ако всички блогъри копират текста и разпространяват, за да стигне до максимален брой хора!
Следващото обществено обсъждане е насрочено за 19-ти юни от 18 часа на адрес ул.“Антон П.Чехов“ №16 А, етаж ІІ

Гражданска инициатива За обществен и релсов транспорт

ScreenHunter_63 Jun. 17 07.26

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40