Костас Сакас – гладна стачка, борба, незабавно освобождаване!

600487_579751905381124_1854658332_n

Днес, 10 юли е 37-тия ден от гладната стачка, която 29 годишния анархист Костас Сакас започна на 4 юни в затвора Коридалос в Атина.

Сакас беше арестуван от гръцката полиция през декември 2010г, при една от „вълните“ на арести, свързани с разкритията около организацията „Конспирация на огнените ядра“. Оттогава, вече две години и осем месеца, Костас Сакас лежи в затвора, без да му бъде повдигнато обвинение, в нарушение на самото гръцко законодателство, според което максималния срок на предварителен арест е 18 месеца!

Костас Сакас отрича да има нещо общо с „Конспирацията“ и не само това, самите членове на „огнените ядра“ заявиха, че Сакас никога не и бил част от Организацията. А това е важно, защото членовете на „Конспирация на огнените ядра“ никога не са крили принадлежността си към тяхната организация, напротив, открито афишират това и се гордеят с действията си.

Тоест, можем да заявим – задържането и тормоза срещу другарят Костас Сакас се базират на скалъпени обвинения и кошаревски свидетели;  не е заради „тероризъм“, а заради анархистическите му политически убеждения; не цели нищо друго, освен сплашване и отмъщение от страна репресивния апарат на Държавата срещу революционните анархисти…

p7050017

Именно, заради това, на 4 юни, Костас Сакас започна безсрочна гладна стачка, с искане да бъде освободен. Към момента, Сакас е в затворническата болница, състоянието му е много тежко и всеки момент е възможно да настъпи още по-сериозно влошаване или смърт.

В Гърция и други страни се проведоха демонстрации и други акции за солидарност с Костас Сакас.

2DC83AE727910F6072413167AB18E75D

Редакционния колектив на нашия сайт също се присъединява към този протест и заедно с хилядите по улиците на Атина казваме:

„Волята за свобода е по-силна от всичките затвори на властта! „

Солидарност!

Незабавно освобождаване!

Μηχανοκίνητη πορεία για τον αναρχικό Κ. Σακκά from Social-Revolution.gr on Vimeo.

Συγκέντρωση στο Γ. Κ. Νικαιας για τον αναρχικό Κ. Σακκά from Social-Revolution.gr on Vimeo.

sakkas from @kinimatini on Vimeo.

Етикети: , , , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

2 коментара

  1. Гръцката полиция напада мирен протест за солидарност с Костас Сакас, Атина, 10 юли.

  2. Съдът в Атина е постановил освобождаването под гаранция на Костас Сакас! След 37 дни, Победа за гладната стачка, победа за истинския борец, за истинския протест!

    http://blog.occupiedlondon.org/2013/07/11/kostas-sakkas-to-be-released/

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*