Масови арести в Истанбул

В ранните часове на 16 юли, полицейски части атакуваха 100 различни места, в Истанбул.

Според първоначалните доклади, 12 членове на Öğrenci Kolektifleri (студентски колектив) и Liseli Genç Umut са били задържани. 26 души в района на Санчак тепе (Sancaktepe) бяха задържани, включително читатели на списания като Özgür Gelecek („Свободно бъдеще”) и Devrimci Demokrasi („Революционна демокрация”), както и членове на AKA-DER (Анадолският институт за културни изследвания) и НКР (Народна освободителна партия) .

Съобщава се, че управителите и членовете на TGB (Турски младежки съюз), също, са били обискирани. Адвокати информираха, че държавата е взела решение за обиски и арест на 60 души за 72-часов период (включително членове на Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Özgür Gelecek, Devrimci Demokrasi, Ака-Der, НКР и TGB).

56 души са обвинени в подстрекаване към бунтове и унищожаване на публична собственост. Делото е класифицирано като поверително, така че хората все още са в ареста (30 към този момент) и нямат право да говорят със своите адвокати, в рамките на 24 часа. Полицията е взела решение да се вземат проби от слюнката на задържаните.

Адрес на статията
Етикети: , , ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40