phoenix-d-desktop-bird-213426

Между 7 юни и 2 юли 2013г, в Гърция и Индонезия бяха извършени четири бомбени  нападения, за които отговорност поеха групировката „Конспирация на огнените ядра“ и организации от международната мрежа от въоръжени анархистически групи „ФАИ“ (Неформална федерация на анархистите).

Атентатите са били част от предварително замислена операция в „четири действия“, която да покаже, най-вече на репресивните институции на гръцката държава, че „огнените ядра“, образно казано се връщат на сцената и са неунищожими, подобно на митологичната птица, избрана за име на поредицата от терористични актове.

bombing-in-dafni_athens-300x184

„Операция „Феникс“ – възраждане от пепелта на Конспирацията на огнените ядра“ – с това изречение започва комюникето (действие Първо) с което в Индимедия Атина е поета отговорност за взривената кола на директорката на затвора „Коридалос“ в Атина.

1029742

Второто „действие“ е взривяване на колата на шефа на надзирателите на затвора в Навпилио.

Следващото нападение е в Джакарта, столицата на Индонезия – подпален е третия етаж на хотел „Шератон“. Отговорност поема „Международна конспирация за отмъщение“ – ФАИ.

Последното, „четвърто действие“ е изпращането на колет-бомба в Атина, предназначен за бившия шеф на гръцката служба за борба с тероризма Димитрис Харианополус. Колетът е бил обезвреден в пощенски клон в гръцката столица. За този колет бомба, в Солун бяха арестувани двама анархисти.

ScreenHunter_66 Jul. 22 09.47

И при четирите атентата, няма пострадали хора, причинени са единствено материални щети.

Във всички комюникета изпратени до Индимедия Атина, поелите отговорност за атаките, изразяват солидарност с намиращите с в гръцки, италиански, чилийски, индонезийски и др, затвори, членове на въоръжени анархистически организации, както и закани срещу репресивните държавните органи: „Ще ударим пак – по-скоро, отколкото очаквате!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40