Гръцката държава убива заради 1,40 евро

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 19ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΤΡΟΛΕΙ

19-годишният Танасис Канайотис почина, след като скочи в движение от тролей по време на проверка на билетите в атински тролейбус. Инцидентът се случва  в атинското предградие Перистери.

19-годишният младеж се качва на тролейбусната спирка Агиос Антониос в посока Антуполи. На следващата спирка се качва контрольор и започва проверка на билети. Минута по-късно, изисква билет и от младежа. Според очевидци, младото момче казва на контрольора, че си е изпуснал билета. Кондукторът започва агресивно да настоява за билет. Младият мъж казва, че не разполага с такъв. Спорът ескалира и контрольорът заявява, че момчето трябва да плати глоба. Няколко минути по-късно казва на младежа „Или ще ми дадеш лична карта или ще те заведа в полицията“. Младежът отговаря, че няма лична карта в себе си и продължава с думите „Безработен съм, честно. Родителите ми, също. Семейството ми е в трагично положение”.

Според описаното от очевидците, контрольорът и младият мъж продължават да спорят. Ситуацията излиза извън контрол. Кондукторът къса тениската на момчето. Пътници започват да викат на контрольора и водача: „Пуснете детето да си ходи. Той е само на 19 години, по дяволите. Ще платим за билета му.“ Изведнъж младежът избутва един от тях и скача от тролея, в движение.

1D3ED34BECF330F03D0D7830CB5FE516

Според председателя на синдиката на служителите в тролейбусния транспорт, Николакопулос, младият мъж натиска червения бутон за безопасност и отваря вратата. Момчето пада по лице на улицата. Локва кръв се образува около него. Хората са шокирани от случилото се. Останалите пътници се опитват да му помогнат, но той няма пулс. Момчето изпада в кома. След като 1 младежът е качен на линейката  ситуацията се нажежава. Пристигат пет полицейски коли. Пътниците и минаващи хора нападат, словесно, контрольора, а един от тях  и физически. Полицаите се опитват да овладеят ситуацията, но напразно. Хората са разгневени. Правят се опити за саморазправя с контрольора. Жена, която седи шокирана на тротоара, хвърля бутилка с вода към кондуктора с викове: „ Ти отне живота на едно дете, разбираш ли? „ Контрольорът изисква от полицаите да арестуват жената. Той е не само безразличен към случилото се, но и започва да заплашва всички. Поведението му, след инцидента, се потвърждава и от по-ранните му действия в тролея.

Едно нещо е сигурно, той ще твърди: „Вършех си работата”. Това не е случайно, така са казвали и нацистите след Втората световна война, когато е трябвало да отговарят за „действията си“.  Каква прилика?

Анархистически организации в Атина и Солун призовават хората да излязат на протести заради смъртта на Танасис и такива ще се проведат днес. Ще информираме за развитие на ситуацията.

превод от Индимедия Атина: Инферно

Адрес на статията
Етикети: , , , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

Един коментар

  1. Pingback: Бай Благой

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40