- Без Лого - https://bezlogo.com -

Шпионски самолети облитат Чиапас, реакция на EZLN

Комюнике на Местния революционен нелегален комитет – Главно командване на Сапатистката армия за национално освобождение, съобщава, че военни разузнавателни самолети са преминали над петте сапатистки зони. Изявлението чете Команданте Тачо.

zapatistas034 [1]

14 август 2013, по-късно сутринта.

Комюнике от Местния революционен нелегален комитет – Главно командване на Сапатистката армия за национално освобождение (EZLN), Мексико.

До народа на Мексико:

До хората по света:

До  студентите от Сапатисткото начално училище за Свобода:

Другари и другарки:

Ние ви уведомяваме, че на 12 и 13 август 2013 г., през нощта, военни самолети са прелетели ниско над петте сапатистки зони и  местата, където се провеждат учебните курсове  „Свободата според сапатистите.“

Възможно е , обслужващи своите господари, мексиканските военни да са ни шпионирали по заповед на правителството на САЩ .  А може и самолетите да са Северно-американски и да са ни  шпионирали сами, директно.

Или може би войниците искат да видят, от чисто любопитство, това което се прави в общностите на сапатистите, които самите те са атакували много пъти, но не могат да унищожат?

marcos [2]

Ние казваме на правителството на Пеня Нието, че ако неговите военни  искат да се включат в училището за Свобода, трябва да поискат покана. Ние, обаче, няма да ги поканим. Така, че нека спокойно да казват, че ни шпионират, защото ние сме нелюбезни и не ги каним…

Това е всичко.

Демокрация, свобода, справедливост!

От Сан Кристобал де лас Касас

Чиапас, Мексико

Комюнике от Местния революционен нелегален комитет – Главно командване на Сапатистката армия за национално освобождение, Мексико.

Команданте Тачо

Мексико, август 2013