ioannina_greece

Пореден социален център е бил окупиран от полицейски части в Гърция.

В четвъртък, 29-ти август, полицейските сили за борба с гражданските безредици (МАТ)  и служители на пожарната, са атакували социален център „Антивиоси” в град Янина, в присъствието на прокурор. В сградата не е имало хора. Минути по-късно, около 60 души са пристигнали на мястото, в подкрепа на активистите от окупираната сграда. Не се съобщава за арестувани.

Седмица по-рано, на 21-ви август, полицията нахлу в атинския политехнически университет, по информация на  „Индимедия“ Атина. Двете самоорганизирани пространства са атакувани от спецчасти и петима души са задържани (сред тях има трима емигранти, от които един ще бъде депортиран). Останалата част от задържаните са освободени, няколко часа по-късно.

squat_raid

Припомняме, че в началото на годината, полицията разпространи чрез медиите, план за действие, с който заявява намерението си да прочисти около 40 окупирани сгради в цяла Гърция. В края на 2012 година, под ударите на държавните репресии, попадна най-старият социален център в Атина, „Вила Амалия”, както   и „Скараманга”, което отприщи вълна на недоволство и изкара над 10 000 анархисти по улиците на гръцката столица. През април, тази година, полицейско хакерско нападение беше извършено и над „Индимедия“ Атина и радио станцията „98 ФМ“, които впоследствие бяха възстановени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40