b9e021f88889bd109c846da3f76cf291_XL

Федералната полиция в Бразилия нахлува в секцията на Федерацията на анархистите  Гауча (ФАG)

На 20 юни след обяд между 12 и 15 полицаи с бронежилетки нахлуват с взлом в „Атенео Баталя да Варзеа“, политически и социален център на Федерацията на анархистите в Гауча, намиращ се в Травеса дош Венезиансо. Те заявяват само, че са от Федералната полиция и без да се легитимират започват обиск на помещението като вземат със себе си различни материали с анархистко съдържание. Полицаите не представят никаква заповед за обиск на присъстващите там съседи. Освен това става ясно, че полицаите са причаквали една от анархистките активистки с цел да я задържат в дома й.

Федерацията на анархистите  Гауча е политическа организация, която съществува в общественото пространство от 18 години. Откакто съществува организацията, нейните членове никога не са се прикривали, а техните многобройни политически и културни дейности винаги са били открити. Организацията е участвала открито и в активистките дейности, организирани от националната левица в Гауча. „Атенео Баталя да Варзеа“ представлява свободно социално пространство, в което в продължение на три години се провеждат постоянни активистки дейности и се поддържа цяла обществена библиотека.

Трябва да се припомни, че през 2009 година предишната секция на анархистите в Гауча, намираща се в Лопо Гонсалвеш, също е била незаконно разбита и обискирана от цивилната полиция по заповед на тогавашната областна управителка Йеда Крузиуш. Анархистите от Гауча имат сериозни основания да смятат, че именно същите тези полицаи са виновни за убийството на активиста от Движението на безимотните (MST) Елтън Брум в Сан Габриел. Членовете на анархистката секция си спомнят, че тогава всички материали, намиращи се в помещението, са били иззети, заедно с отпадъците в кошчето.

MST - Brasil

Корумпираните медии продължават да публикуват всевъзможни лъжи по адрес на анархистите в областта. В „официалното“ медийно пространство социалните активисти са представени като социопати; обвинявани са, че поддържат терористични връзки с активисти от други държави и че се опитват да разпалват партизанска война в града. Всичко това съвсем ясно и красноречиво доказва, че целта на медиите и на пресата е да всяват паника и да подтикват обществото към репресии срещу активистките движения.

Нито провокациите, организирани от реакционната преса, нито репресиите, практикувани от полицейските механизми на буржоазния държавен апарат са нещо ново за анархистите от областта. Още от самото начало на своето политическо съществуване те винаги са били обект на репресии от страна на държавата и капитала. Анархисткото движение в Бразилия съществува от повече от един век и бразилските анархисти винаги са посрещали репресиите срещу тях с гордо вдигната глава. Това, което се е случило на 20 юни в никакъв случай няма да отслаби техните позиции.

Виновниците за това, което се е случило на 20 юни са общинската, държаваната и федералната власт. Анархистите заявяват, че няма да отстъпят и ще продължат да полагат всички възможни усилия с цел обединяване на целия бразилски народ и създаване на един общ съпротивителен фронт, който да помогне на всички репресирани и потиснати социални активисти в Бразилия и да постави на дневен ред всички техни справедливи искания.

Не на репресиите срещу социалните активисти!

NO PASARÁN!

Федерация на анархистите  Гауча (FAG)
20 юни 2013 г.

Превод от испански език за „Без Лого“:
Ирис Ким

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40