medeni-yildirim-lisesi-620x350

Всеки ден, някъде по света, нови хора загиват, борейки се за свободен живот. Ние сме ядосани и скърбящи за шестимата наши приятели, които бяха убити наскоро. Може би утре правителството-убиец ще погуби още един наш приятел. Но нито смъртта за свобода, нито правителството-убиец ще ни отклонят от съпротивата, тя ще продължи. Няма да забравим нашите приятели, няма да простим за убийствата. През първата учебна седмица променихме имената на училищата, основани, за да ни образоват като послушни хора, с имената на нашите загинали съпротивляващи се приятели, които не се подчиниха на системата.

Гимназистите не забравиха и няма да забравят младите хора, които бяха убити от полицията на улиците.

Училищата и образователната политика на правителството, които са създадени за да интегрират младежта в експлоататорската система, не могат да ни превърнат в роби. Ние винаги ще вярваме в един свободен и справедлив свят с цялото си сърце и ще го изградим заедно. Ще се противопоставим на техните поробваща политика.

  • ethem sarisuluk
  • abdullah comert lisesi
  • mehmet ayvalitas lisesi
  • ethem sarisuluk
  • ahmet atakan lisesi

Сменихме името на “General Ali Riza Technical and Industrial Vocation High School” което е обявено за основно и открито от Кенан Еврен, който организирал преврат, с името на 19-годишния Медени Йълдъръм, който бе застрелян от войник, докато протестираше срещу строителството на полицейското управление в Lice.

Сменихме името на “Kadıköy Muhsin Binal Fair Trade School” с името на 19-годишния Али Исмаил Korkmaz, пребит от цивилни полицаи и фашисти и починал в резултат на мозъчен кръвоизлив в Eskişehir.

Сменихме името на “Suadiye Hadji Mustafa Tarman High School” с името на 22-годишния Abdullah Cömert застрелян в главата от полицията в Антакия.

Сменихме името на “Ahmed Sani Gezici Technical and Vocational High School” с името на 19-годишния Мехмед Ayvalitas убит от удар на превозно средство на фашисти, което се заби в тълпата дошла от район “1-ви Май” и блокирала пътя срещу полицейската атака в Таксим.

Сменихме името на “Kartal Atalar Technical and Industrial Vocational High School” с името на 27-годишния Ethem Sarısülük, към когото Силите за бързо реагиране от Анкара се прицелили директно, застреляли го от 5 метра от упор и го убили.

Сменихме името на “Kadıköy High School” с името на 23-годишния Ахмед Атакан убит по време на полицейска атака в Антакия.

“Това е само началото, продължете съпротивата!” беше мотото използвано от Съпротивата от Таксим и след ужасните убийства. Ние продължаваме да се бием.

Започнахме протестите през първата учебна седмица. Ние отговаряме на тези, които всяка седмица ни принуждават в училищата и ни учат на егоизъм и завист и така искат да създадат послушни младежи, с думите на нашите убити приятели: “Това е само началото, продължете съпротивата!” Нашата съпротива ще продължи, докато правителството-убиец падне и построим анархистичен свят.

Няма да забравим, няма да простим!

Гимназиално анархистко действие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40