medical check up

 След като в събота срещу неделя публикувахме нашата позиция относно т.нар. окупация на СУ, решихме че е необходимо да я представим официално и пред Академичен съвет, който се беше събрал на извънредно заседание в понеделник. Ето как протекоха събитията през този напрегнат ден.

Група студенти и докторанти от „Призив“ се събрахме и към 14.00 ч в понеделник, 28 октомври, се запътихме към окупирания Ректорат. В двора на Ректората бяхме допуснати, след като представихме документи, че сме учащи. Но в самата сграда не бяхме допуснати. Кой и защо реши това – така и не стана ясно.

Тогава ние решихме да прочетем нашата позиция на двора пред събралите се там студенти, преподаватели и медии. В момента, в който присъстващите чуха, че окупацията им е заклеймена като анти-студентски и анти-демократичен метеж, те буквало освирепяха. Започна се постоянен рев и вой – псувни, обиди, заплахи.

Изключително обидно ни стана, че от нашия университет, нас учащите се в него, ни гонят и ругаят елементи от рода на Йоло Денев… След като прочетохме декларацията, ние напуснахме двора на Ректората. На излизане бяхме посрещнати от тълпа озлобени лелки и чичковци, някои от които освен заплахи и обиди, се опитаха и да прибегнат до физическа саморазправа.

studenti-oku4
С цялото си поведение – лицата, окупирали СУ и подкрепящите ги озлобени елементи, потвърдиха нашата позиция, че в случая не става въпрос за студентска окупация, а за анти-студентски метеж, паразитиращ на гърба на хиляди студенти и преподаватели, и на студентската автономия като идея. След като днес и Академичният съвет официално заклейми окупацията, ние още веднъж призоваваме колегите към активни протестни действия срещу шепата метежници, настанили се в нашия Университет.

3 thoughts on “„Призив“ и метежниците”
  1. Може би са помислили, че подкрепяте правителството – ако е така сте си за бой. Ако имате и други искания освен оставка и нов морал (егати исканията), вероятно трябваше да им ги представите и да потърсите начин за обединение – тва би увеличило заначително шансовете за успех и на двете групи.

    1. До колкото съм запознат от „Призив“ предлагат неща като безплатно образование, отпадане на семестриалните такси и т.н. Мислиш ли, че има шанс за обединение ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40