161113prokirixi_mesa

Непозната до този момент организация пое отговорност за разстрела на двама членове на „Златна Зора“ и раняването на трети, извършени на 1 ноември 2013г, пред клуб на крайно-дясната партия в Атина.

Анонимно телефонно обаждане до редакцията на гръцката телевизия „Зугла“, вчера, 16 ноември, е информирало журналистите от медията за точното местонахождение на пакет съдържащ прокламация, с която се поема отговорност за убийствата на „златнозорците“ в атинския квартал Нео Ираклион.

В пакета е имало флашка и текст от 18 страници, подписан от група  „Въоръжени народни революционни сили“. В прокламацията  подробно е разгледана и анализирана политическата и икономическата ситуация в Гърция, изброени са погроми, убийства и други престъпления извършени от членове на „Златна Зора“, отправят се обвинения срещу полицията, управляващата „Нова Демокрация“ и цялата гръцка политическа класа за връзки, покровителство и бездействие спрямо действията на неофашистката партия.

gkdhsldhgipahgdpa

„Въоръжените народни революционни сили“ заявяват още, че оттук нататък всяко нападение извършено от членове на Златна зора, ще получи отговор под формата на куршуми. Писмото завършва с твърдение, че Гърция се намира в състояние на Гражданска война, която ще завърши тогава, когато Народа бъде освободен от робството на гръцкия управляващ елит и Мултинационалния Капитал.

Според гръцката полиция, комюникето на „Въоръжени народни революционни сили“ има множество сходства с по-стари  текстове на организаците „17 ноември“ и „Революционна борба“, както и със скоро качено в интернет писмо на издирвания от полицията член на „Революционна борба“ Никос Мазиотис.

Текста на прокламацията на Въоръжени народни революционни сили в ПДФ:

http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=1144814

ScreenHunter_01 Nov. 17 12.33

One thought on “„Въоръжени народни революционни сили“ поеха отговорност за двойния разстрел в Атина.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40