- Без Лого - https://bezlogo.com -

„Въоръжени народни революционни сили“ поеха отговорност за двойния разстрел в Атина.

161113prokirixi_mesa [1]

Непозната до този момент организация пое отговорност за разстрела на двама членове на „Златна Зора“ и раняването на трети, извършени на 1 ноември 2013г, пред клуб на крайно-дясната партия в Атина.

Анонимно телефонно обаждане до редакцията на гръцката телевизия „Зугла“, вчера, 16 ноември, е информирало журналистите от медията за точното местонахождение на пакет съдържащ прокламация, с която се поема отговорност за убийствата на „златнозорците“ в атинския квартал Нео Ираклион.

В пакета е имало флашка и текст от 18 страници, подписан от група  „Въоръжени народни революционни сили“. В прокламацията  подробно е разгледана и анализирана политическата и икономическата ситуация в Гърция, изброени са погроми, убийства и други престъпления извършени от членове на „Златна Зора“, отправят се обвинения срещу полицията, управляващата „Нова Демокрация“ и цялата гръцка политическа класа за връзки, покровителство и бездействие спрямо действията на неофашистката партия.

gkdhsldhgipahgdpa [2]

„Въоръжените народни революционни сили“ заявяват още, че оттук нататък всяко нападение извършено от членове на Златна зора, ще получи отговор под формата на куршуми. Писмото завършва с твърдение, че Гърция се намира в състояние на Гражданска война, която ще завърши тогава, когато Народа бъде освободен от робството на гръцкия управляващ елит и Мултинационалния Капитал.

Според гръцката полиция, комюникето на „Въоръжени народни революционни сили“ има множество сходства с по-стари  текстове на организаците „17 ноември“ и „Революционна борба“, както и със скоро качено в интернет писмо на издирвания от полицията член на „Революционна борба“ Никос Мазиотис.

Текста на прокламацията на Въоръжени народни революционни сили в ПДФ:

http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=1144814 [3]

ScreenHunter_01 Nov. 17 12.33 [4]

1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "„Въоръжени народни революционни сили“ поеха отговорност за двойния разстрел в Атина."

#1 Comment By 1 On 21 ноември 2013 @ 17:01

вие имате ли представа какво е „златната зора“?