zx450y250_469745

Уважаеми журналисти,

С тревога съобщаваме новина от последните минути! Днес, 6.11.2013 г. около 14:30  часа при нас, окупаторите в 321 аудитория на ВТУ, нахлуха неизвестни за нас провокатори, които отправиха директни заплахи към нас.  В началото в залата влязоха 3-4 човека и започнаха да обиждат организатора на окупацията Светлин Тачев. След това нахлуха още хора, а „главатарят“ им започна да заплашва присъстващите в това време окупатори: „Ще ви натрошим краката, ще плюете кръв“ и редица други заплахи. По-стряскащото обаче е, че другият от окупиращите студенти Иво Иванов е видял на колана на провокатора закачен пистолет, който той е държал с ръка с готовност да го извади на момента. Имаше опити за физическа разправа. След категоричният отказ на двамата окупатори да освободят залата и опитите да успокоят духовете, провокаторът хвана бутилка с вода и я  захвърли по недоволните студенти.  Заплаши, че ще се върнат отново следващото междучасие.

Веднага след това Тачев се свърза с друг окупатор, който беше в друга зала на университета с други студенти, които веднага след скандалната информация се затичаха към 321 аудитория, за да предотвратят евентуален по-тежък инцидент.

Малко след огласяването на случая пред ръководни лица, провокаторът бе открит на автобусната спирка на Ректората.

Ние смятаме, че това е груба провокация към нас и призоваваме ръководството на ВТУ да вземе спешни мерки. Отново категорично заявяваме, че такива заплахи срещу нас няма да подействат и окупацията на 321 аудитория няма да падне. Не мислим, че провокацията е от страна на университета, а идва от външни среди. Вярваме, че съответните органи ще подходят професионално към инцидента и няма да бъде допуснат нов такъв.

Благодарим и за бързата реакция на зам. ректорът  на ВТУ проф. Петко Петков.

Припомняме, че преди няколко дни един от окупаторите на 321 аудитория във ВТУ бе заплашен от фалшив профил във Фейсбук, че ще остане без уши, крака и ръце.

Бел.ред. Без лого „Съответните органи“ са подходили професионално. Според МВР, пикльото с газовия постолет е с „психични отклонения“…

Нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено…

2 thoughts on “Провокатори заплашваха Ранобудните студенти от ВТУ отново”
  1. Я проверете първо фактите и да не се окаже, че този „уж“ с пистолета да е съквартирант на Светлин и всичко да е театър?

  2. Поредният провокатор. Не живея на квартира и нямам съквартирант. Преминавай на друг сайт, тук вече не си интересен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40