polise_unss_11-bmp

Във връзка с появили се днес публикации за „полицейско нахлуване“ във ФЖМК, искаме да споделим и нашите впечатления. Във времето, в което събирахме подписи в двора на ФЖМК (от 11 до 17.30) станахме свидетели на засилено полицейско присъствие ОКОЛО ФЖМК, но не и на двора или в сградата на Факултета. Доколкото разбрахме, е имало проверки на наши колеги ИЗВЪН ФЖМК. Отделни полицаи влизаха на няколко пъти, вероятно за кафе или до тоалетна. Категорични сме обаче, че полицейско нахлуване не е имало.

Макар и със закъснение искаме да ви запознаем и с нашата принципна позиция относно присъствието на полиция на територията на Университета.
В хода на събирането на подписката ежедневно трябваше да водим разговори с недоволни от окупацията колеги, които са на мнение, че трябва окупацията да се разтури с помощта на полицейска и прокурорска намеса.

Ние ги призовавахме и призоваваме да се откажат от идеята да се вика полиция срещу натрапниците-окупатори.

Ние защитаваме нашия университет, неговата академична автономия и сме против полиция, прокуратура и т.н. да се месят в нашите ВЪТРЕШНО-АКАДЕМИЧНИ въпроси.

Такива призиви за външна намеса биха ни превърнали в това, срешу което се борим, а именно – в нарушители на академичната автономия. В битката с узурпаторите на Ректората ние се опираме на собствените си сили. Ние се стремим да докажем с масовост, с постоянство и решителност, че справедливостта е на наша страна.

Единственото, за което призоваваме нашите колеги, е да се включат активно в събирането на подписи, както и в срещите на живо във ФЖМК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40