image.ashx

Международната мрежа от анархистки въоръжени организации „Неформална федерация на анархистите – Интернационален революционен фронт (FAI – IRF), ядро „Никола и Алфредо“* е изпратилa до гръцката телевизия „Зугла“ плик, съдържащ USB флашка и бутилка Coca Cola от 500 милилитра.

USB устройството е съдържало декларация от шест страници на FAI-IRF и видео на тяхната операция „Green Nemesis“. В текста, групата заявява, че ще атакува корпорациите Coca Cola и Nestle и твърди, че след четири дни от момента на изпращане на пакета (21 декември), ще постави продукти на двете Корпорации по щандовете на магазините, пълни със солна киселина.

image

От FAI-IRF заявяват, че намерението им не е да навредят на невинни хора, а да принудят Мултинационалните компании да оттеглят продуктите си от гръцките магазини. Във видеото, качено на USB флашката, от FAI демонстрират как може да се подправи и запечата бутилка Coca Cola Light, без видими следи, за да докажат, че са в състояние да осъществят заплахата.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

* Алфредо Госпито и Никола Гай са италиански анархисти, излежаваши присъда за стрелбата в краката на ядрения бос Роберто Адинолфи през пролетта на 2012г, в Генуа.

Текста на ФАИ в пдф:

http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=1298070

5 thoughts on “Гърция: Анархистка групировка заплаши Кока Кола и Нестле”
  1. “ От FAI-IRF заявяват, че намерението им не е да навредят на невинни хора,“ Ебаси наглите дебили, а на кого ще навредят…та чак им се пуска и новина-безкритино, цццц

  2. Много си зле. Това е психологическа война. Да не мислиш, че някой ще пусне наистина бутилки с киселина по щандовете? Но капиталистите се интересуват от имиджа и печалбите си и не могат да рискуват – новината от днес е, че Кока кола – Гърция е изтеглила временно от пазара всичките си продукти в грамаж от 500 млл.

    „компанията от първия момент е в тясно сътрудничество с компетентните органи за разрешаването на случая. С чувство за отговорност и с оглед на защитата на нашите потребители, ние пристъпваме към превантивно изтегляне на всички индивидуални пластмасови опаковки PET 500ml на Coca-Cola light и Nestea (всички вкусове)”

  3. Изрично казват, че акцията ще започне 4 дена след получаване на пакета и че виновните ако стане нещо ще са медиите и полицията за това, че не са предупредили хората и не са си свършили работата като предотвратят възможното им пускане на пазара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40