- Без Лого - https://bezlogo.com -

Гърция: Анархистка групировка заплаши Кока Кола и Нестле

image.ashx [1]

Международната мрежа от анархистки въоръжени организации „Неформална федерация на анархистите – Интернационален революционен фронт (FAI – IRF), ядро „Никола и Алфредо“* е изпратилa до гръцката телевизия „Зугла“ плик, съдържащ USB флашка и бутилка Coca Cola от 500 милилитра.

USB устройството е съдържало декларация от шест страници на FAI-IRF и видео на тяхната операция „Green Nemesis“. В текста, групата заявява, че ще атакува корпорациите Coca Cola и Nestle и твърди, че след четири дни от момента на изпращане на пакета (21 декември), ще постави продукти на двете Корпорации по щандовете на магазините, пълни със солна киселина.

image [2]

От FAI-IRF заявяват, че намерението им не е да навредят на невинни хора, а да принудят Мултинационалните компании да оттеглят продуктите си от гръцките магазини. Във видеото, качено на USB флашката, от FAI демонстрират как може да се подправи и запечата бутилка Coca Cola Light, без видими следи, за да докажат, че са в състояние да осъществят заплахата.

* Алфредо Госпито и Никола Гай са италиански анархисти, излежаваши присъда за стрелбата в краката на ядрения бос Роберто Адинолфи през пролетта на 2012г, в Генуа.

Текста на ФАИ в пдф:

http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=1298070 [3]

5 Comments (Open | Close)

5 Comments To "Гърция: Анархистка групировка заплаши Кока Кола и Нестле"

#1 Comment By radikalno liav On 26 декември 2013 @ 12:27

“ От FAI-IRF заявяват, че намерението им не е да навредят на невинни хора,“ Ебаси наглите дебили, а на кого ще навредят…та чак им се пуска и новина-безкритино, цццц

#2 Comment By Бай Благой On 26 декември 2013 @ 16:14

Много си зле. Това е психологическа война. Да не мислиш, че някой ще пусне наистина бутилки с киселина по щандовете? Но капиталистите се интересуват от имиджа и печалбите си и не могат да рискуват – новината от днес е, че Кока кола – Гърция е изтеглила временно от пазара всичките си продукти в грамаж от 500 млл.

„компанията от първия момент е в тясно сътрудничество с компетентните органи за разрешаването на случая. С чувство за отговорност и с оглед на защитата на нашите потребители, ние пристъпваме към превантивно изтегляне на всички индивидуални пластмасови опаковки PET 500ml на Coca-Cola light и Nestea (всички вкусове)”

#3 Comment By Без Власт On 26 декември 2013 @ 20:13

Изрично казват, че акцията ще започне 4 дена след получаване на пакета и че виновните ако стане нещо ще са медиите и полицията за това, че не са предупредили хората и не са си свършили работата като предотвратят възможното им пускане на пазара

#4 Comment By az On 26 декември 2013 @ 21:11

Абсолютно гениална идея.

#5 Comment By Бай Благой On 30 декември 2013 @ 08:25

Арестувани членове на „Конспирацията на огнените ядра”-зад саботажа срещу гръцката Кока-кола
[4]