Стреляха с автомати по резиденцията на германския посланик в Атина

purobolismoi-ekso-apo-tin-oikia-tou-germanou-presbi

Над 60 гилзи от автомат Калашников бяха намерени рано тази сутрин пред резиденцията на Волфганг Долт, посланик на Германия в Атина. Изстрелите се чули около 3,30 тази нощ на улица “Национална съпротива” в северното предградие Халандри. няма жертви и пострадали.

Разследването е поето от службата за борба с тероризма. И в момента квартала е отцепен от многобройни полицейски сили, а експертите събират веществени доказателства. Задържани са 6 заподозрени, без обаче да има доказателства, че имат нещо общо със стрелбата.

Според охраната на резиденцията извършителите са били четирима, те стреляли срещу стената на резиденцията без да се прицелват в охраняващите полицаи. След това избягали през съседните улици.

Това е второто нападение срещу резиденцията на германския посланик в Атина. През 1999 организацията “17 ноември” изстреля ракета срещу сградата, която улучи покрива. По ракетата бяха открити капки кръв, което в последствие се оказа ценен доказателствен материал срещу членовете на организацията.

Гръцкият премиер Андонис Самарас и министърът на обществения ред Никос Дендиас вече са говорили по телефона с посланик Волфганг Долт.

Адрес на статията
Етикети: 
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

Един коментар

  1. Pingback: Без Власт

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40