Прокурорска проверка поискаха от Софийски обществен съвет заради опита на Център за градска мобилност ЕАД да обсеби площада до Народен театър „Иван Вазов” от страната на ул. „Кузман Шапкарев”.

 ScreenHunter_87 Dec. 17 15.42

„С настоящия сигнал Ви призоваваме да извършите задълбочена проверка за установяване на причините, довели до престъпването на нормативните процедури от скандалното общинско дружество, виновните за злоупотребата с власт лица, както и състава по НПК, за който нарушителите следва да бъдат подведени под отговорност за лошото управление на общинското имущество, ако изобщо е допустимо посоченото търговско дружество да разполага с такива пълномощия по разпореждане с общинска собственост.“ – гласи част от текста в сигнала до прокуратурата, внесен от обществения съвет.

„Обществото трябва да престане да се примирява с мутренското поведение на самозабравили се общинари и скандализираното дружество, упражняващо целенасочен терор върху гражданите в името на печалбите си. Крайно време е да започнем да търсим сметка за лошите управленски решения, а виновните да поемат своята отговорност.“ – призовават от Софийски обществен съвет.

Припомняме, че миналата сряда „ЦГМ“ ЕАД нарисува с боя паркоместа върху скъпата настилка около театъра и започна да събира неправомерно пари от желаещи да оставят автомобилите си там. До наглия акт се стигна след като на 9.12.2013г. по време на извънредно заседание за обсъждане на бъдещ заем от 100 милиона лв. за покриване дълговете на Общината към собствените й предприятия, транспортната комисия към СОС прие внесената под масата схема за новото попълнение в зоните от директора на „ЦГМ“ ЕАД и с горещата подкрепа на Радослав Тошев. Така абсолютно незаконосъобразно се взе еднолично решение парковото пространство да бъде превърнато в паркинг, като бе игнориран протеста на присъстващите по време на разискването архитекти и представители на Софийски обществен съвет.

Софийски обществен съвет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40