acto-IX-e1387929664826

В края на декември 2013г, в мексиканския град Толука (столица на централния щат Мексико), са извършени нападения с експлозиви срещу църковна сграда и два банкови клона.

Отговорност за нападенията поема „Анти-цивилизационна фракция“ на „Фронта за освобождение на земята“ (Earth Liberation Front – ELF), в сътрудничество с „Неформалната федерация на анархистите“ (FAI), като се заявява, че атентатите са продължение на „операцията Феникс“.

Операцията или проект „Феникс“ е серия от бомбени нападения, в различни страни по света (Гърция, Индонезия, Испания, Мексико и др.), започнали през лятото на 2013г и за които отговорност поемат клетки от международната мрежа на Конспирацията на огнените ядра и Неформалната федерация на анархистите – Интернационален революционен фронт.

В публикуваното в интернет комюнике на мексиканските ELF, се казва, че извършените в Толука атаки са в знак на солидарност с намиращите се в италиански затвор членове на FAI Алфредо Госпито и Никола Гай и с намиращия се в гръцки затвор член на „Огнените ядра“ Андреас Цафтаридис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40