- Без Лого - https://bezlogo.com -

Мексико: Операция „Феникс“, действие 9-то

acto-IX-e1387929664826 [1]

В края на декември 2013г, в мексиканския град Толука (столица на централния щат Мексико), са извършени нападения с експлозиви срещу църковна сграда и два банкови клона.

Отговорност за нападенията поема „Анти-цивилизационна фракция“ на „Фронта за освобождение на земята“ (Earth Liberation Front – ELF), в сътрудничество с „Неформалната федерация на анархистите“ (FAI), като се заявява, че атентатите са продължение на „операцията Феникс“.

Операцията или проект „Феникс“ е серия от бомбени нападения, в различни страни по света (Гърция, Индонезия, Испания, Мексико и др.), започнали през лятото на 2013г и за които отговорност поемат клетки от международната мрежа на Конспирацията на огнените ядра и Неформалната федерация на анархистите – Интернационален революционен фронт.

В публикуваното в интернет комюнике на мексиканските ELF, се казва, че извършените в Толука атаки са в знак на солидарност с намиращите се в италиански затвор членове на FAI Алфредо Госпито и Никола Гай и с намиращия се в гръцки затвор член на „Огнените ядра“ Андреас Цафтаридис.