618x346
Аз съм на 21 години,с множество интереси, учил съм много неща, но не ме е грижа за дипломите и не мога да се похваля с тях, .
Работил съм и в чужбина, работил съм и тук. Стигнах до извода, че никъде не те оценяват, че никой не го интересува колко труд и страст влагаш в работата си. Важното е тя да е свършена, да си произвел нещо което никога няма да можеш да си позволиш и “ шефа “ да е доволен, че е спечелил в пъти повече от това което ти е платил.
Не ми е особено приятно при положение, че уж работя за 370 лв. да плащам по 80 данък за пенсия, която май няма да дочакам, и за здравни осигуровки, и да се моля да не се разболея, защото вие сигурно се лекувате в частни клиники , но по другите се часове, държат се с теб като с най-големия боклук и на всичкото отгоре ти заявяват, че дължиш 2,90 лв. за потребителска такса. Аз не искам да съм потребител. Аз си плащам данъците, за да може когато се разболея да бъда лекуван. Каква такса?
И за да отида до работа трябва да се кача на трамвай и после на тролей. 2 лв. Да се прибера пак 2. Чисто взимам 290.04 лв. или 9,67 лв на ден. Извадете 4 лв.
9,67 – 4 = 5,67 лв.
И с какво да си платя наема, тока и водата? А какво да ям? Нямам ли и аз право да запаля цигара и да пия една бира?
И какво става когато се качи контрола в градският транспорт? Ако нямаш билет ти искат глоба от 20 лв. Ако откажеш да платиш започват да ти искат личната карта за да ти напишат акт. ЦГМ е администратор на лични данни, но контрольорите не са. И когато им го кажеш започват да те заплашват с полиция.
Чл. 4. (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) (1) Обработването на лични данни е допустимо само в случаите, когато е налице поне едно от следните условия:
1. обработването е необходимо за изпълнение на нормативно установено задължение на администратора на лични данни;
2. физическото лице, за което се отнасят данните, е дало изрично своето съгласие;
3. (изм. – ДВ, бр. 91 от 2006 г.) обработването е необходимо за изпълнение на задължения по договор, по който физическото лице, за което се отнасят данните, е страна, както и за действия, предхождащи сключването на договор и предприети по негово искане;
4. обработването е необходимо, за да се защитят животът и здравето на физическото лице, за което се отнасят данните;
5. обработването е необходимо за изпълнението на задача, която се осъществява в обществен интерес;
6. обработването е необходимо за упражняване на правомощия, предоставени със закон на администратора или на трето лице, на което се разкриват данните;
7. обработването е необходимо за реализиране на законните интереси на администратора на лични данни или на трето лице, на което се разкриват данните, освен когато пред тези интереси преимущество имат интересите на физическото лице, за което се отнасят данните.
(2) Обработването на лични данни е допустимо и в случаите, когато то се извършва единствено за целите на журналистическата дейност, литературното или художественото изразяване, доколкото това обработване не нарушава правото на личен живот на лицето, за което се отнасят данните. В тези случаи разпоредбите на глава трета не се прилагат.
Смятам, че аз съм в правото си.
Тоест аз мога да си предоставя личните данни само ако искам. Но не – такава била разпоредбата. Но на кого? Център за градска мобилност ЕАД ( Еднолично търговско дружество ) ! А и се оказва, че и те са на държавна издръжка…
С приятелката ми си взехме кола. Трябваше да платим пари които нямаме и да изгубим време което също нямаме за да си сменим номерата, нещо което не искаме, но вие ни задължавате.
И за какво? Да ни бъде вдигната колата и отнесена до наказателен паркинг, където трябваше да платим 50 лв. за причинените ви щети, 10 лв. ДДС и по 2 лв. за всеки час престой, защото сме използвали вашия паркинг.
Синя зона? 2 лв. на час. Годишен винетен стикер 150 лв. за живущите и то само в район от две преки, където е почти невъзможно да си намериш място, ако не СМС. Служебен абонамент 650 лв.
Вие подигравате ли се с нас?
Та въпроса ми тук е защо плащаме на някаква фирма всичките тези пари, при положение, че си плащаме данък на колата, застраховки, винетки? И къде отиват тези пари?!
Но най-вероятно никой няма да ми отговори.
А защо полицаите не могат да работят втора работа, а всичките господа във властта са “ бизнесмени „? Защо никой не им държи сметка? Защо когато се окаже, че някой е спал в хотел за 300 евро и е пил шампанско за 200 лева всичко се забравя за 2-3 дена. А когато се разбере, че някой полицай е вкарвал цигари става огромен скандал, следват арести и уволнения?
 Аз ги разбирам. Да работиш по 12 часа на ден за 600 лв. Трябва да си фанатик и без семейство за да можеш да си го позволиш. Но ако плащаш наем, имаш 2 деца как може да стане това? И аз бих си купил цигари от униформения на ъгъла, защото и той е работник, а и на мен ми е по-изгодни и не плащам някакъв данък който не се знае къде изчезва.
Не ме разбирайте погрешно, смятам, че когато един работник, дори и анархист, е сключил договор, писмен или устен, с някой да свърши някаква работа, той трябва да я изпълни. Същото се отнася и за работодателя, въпреки, че Кодекса на труда не е много популярен.
Тоест ако “ работника “ не извърши задълженията си той не би трябвало да получи “ награда „. Но какво правим ако “ шефа “ не изпълни своите задължения? Един побой едва ли ще е достатъчен, а и нас ще ни съдят, но него едва ли.
Наблюдавам един феномен напоследък. Почти навсякъде където отида има билбордове на една телевизия. На тях също така е изобразен лика на един господин. Няма лошо. Не съм съгласен с тяхната идея, но все пак няма проблем да си рекламират телевизията и партията с един-два билборда. Но защо са през два метра?! На магистралата са през 15-20 метра, в града са на където се обърнеш, по улиците и по блоковете (wtf ), а на езерото Ариана не знам колко общо места има, не съм ги броил, но в един момент билбордовете на Атака бяха шест един до друг. От къде толкова пари за толкова реклама? А и това вече е натрапване на идея. Искам само да спомена, че офиса им е над поликлиниката на площад Славейков, място където се намира библиотека, има и деца. За мен фашизма е опасна за здравето идеология. Но както се вижда и те само се борят за власт и пари. А това е най-опасната идеология.
И още нещо към “ управляващата класа „.
Господа, преди няколко дена станаха 200 дни от началото на протестите. Вие с какво се занимавате в момента? Чудите се откъде да намерите 3-те лева увеличение за пенсионерите ли? Или как да се оправите с бежанците ли? Те едва ли биха искали да напуснат родината си ей така и да отидат в най-голямата мизерия в Европа.
Как не ви е срам? Първо не сте демократично избрана политическа сила, второ хората доста пъти ви казаха, че не си искат (нищо, че повечето от тях нямат ясна представа за възгледите си и алтернатива за бъдещето). Какво правите? Защо не си отидете мирно? Или чакате да стане като в Гърция? Май и на вас ви трябват едни “ Огнени ядра “ за да ви стреснат.
Бел.ред. Статията е получена на редакционния имейл на Без Лого.
 
2 thoughts on “Съпротивлявам се, следователно съществувам”
  1. На крак о парии презрени на крак о роби на труда. Подтиснати и унизени възставайте срещу врага !!! ИНТЕРНАЦИОНАЛА

  2. Може би да, може би не. А не е ли по-скоро – че самото ти съществуване, свободно и пълноценно, е синоним на съпротива, предизвикателство и подриване на системата, но не като самоцел, а от гледна тохка на системата, просто защото повече не се вписваш в нея и не се определяш спрямо нея или нещо си там или някой. Според Етиен Шуар причината на причините е нашето собствено организирано безсилие, чийто корени се крият в конституцията, която не сме писали ние, а представителите. А представителството е характерно за аристокрацията, докато за демокрацията е характерно тегленето на жребии. А конституцията е инструмент, който би трябвало да пази слабите от силните. Но за това би било логично да е писана от слабите. Успеем ли да я напишем…, ще успеем и да я въведем, защото ще произлиза от мнозинството. Време е да излезнем от манталитета на проситбата, където се молим да някой за нещо, а да действаме като суверени, чийто изпълнители нямат повече власт от наемни слуги. Базовият доход е право, а не подаяние! Докато законодателството в днешно време освен, че не ни пази, също така и ни обърква, кара ни да се чувстваме тъпи, има все повече и повече закони и по-малко и по-малко ред и справедливост, а също така и свобода в известен смисъл, макар и тя да не зависи само от писаните закони. Освен това безисходицата може да води до отчаяние и отчаяни нерешения, за каквито се споменава в края на статията или до намирането на нови решения и алтернативи, основани на солидарността и връщането смъсъла и на връзката с природата, от която, колкото и странно да звучи, сме неразделна част. Тези алтернативи могат да бъдат от сорта на колективно подпомагане, градско земеделие, както се случва в Детройт (http://bulgaria.indymedia.org/article/42131), дейност, творчество, живот и организиране извън пределите на системата, както го учи пермакултурата. На китайски думата криза се пише с две идеограми, които означават съответно затруднение и възможност. С други думи вместо да се противопоставяме на системата, да искаме да я съборим и да си мечтаем за едно после, бихме могли да създаваме сега света, който съответства на нашите стойности и мечти, да живеем мечтите си, вместо да мечтаем живота си. Независимо как се наричаме, каква идейна принадлежност обличаме, когато се впуснем в конкретното създаване на нашия свят, според нашите мечти, тогава си даваме сметка, че голяма част от причините това да не се е случило до момента и да изглежда трудно, се коренят в нас самите, а светът какъвто сме го живяли до момента е бил просто отражение на вътрешната ни нагласа и това осъзнаване ни позволява да подемем една действителна промяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40