romanos-nasioutzik-570

Изявление пред съда в Атина на Никос Романос, един от анархистите обвинени по процеса „Велвендо-Козани“, 3 февруари 2014г.

Целта на изявлението, което ще прочета е да изясни позициите и намеренията ми пред вас и вашия съд.

Когато действията не са обяснени с думи, водят до объркване, а думите, които не са подплатени с действия, са празен брътвеж.

Тук съм като провъзгласен и непокаял се ваш враг. Не моля за снизходителност, не търся диалог с вас и вашите приятелчета. Моите ценности и разбирания са във война с вашите. Всяка моя дума срещу вас, дълбае като с бръснач върху вашата маска на лицемерието и поставя ясна граница между нашите позиции и роли.

Вие постоянно прибавяте нови, към стотиците страници обвинения в съдебното дело срещу нас, с цел да ни погребете в затворите на вашата демокрация, за десетилетия.

Подготвяте „специални режими на задържане“, които да ни налагате и това е последното, което липсва във вашия „пантеон“ на „специалното третиране“, което създавате, за да се борите с нас.

Простите закони на физиката ни казват, че всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие.

Извън тази съдебна зала, на свобода, има бунтовници, другари за мен, терористи за вас, които нямат никакво намерение да гледат как ни изтребвате, без да накарат вас и вашите политически началници да кървите…

Ако искате приемете това като заплаха.

Аз го намирам за цинична реалност. Всеки избор има своята цена. Предполагам, че вие като съдии и слуги на закона, бихте се съгласили с мен по отношение на това.

Но нека разгледаме набързо вашия прекрасен свят. Живеем в забързано време –  скоростта на историческите процеси е неизмеримо бърза, информацията и новините пътуват за части от секундата, технологиите и науката напредват с гигантски крачки.

Редом с това, противоречията в съвременната цивилизация се проявяват все по-често и по-често. Пожарите на бунта горят в десетки градове, в които уж всичко е било спокойно и заплашват да  посеят хаос в организирания ред на системата.

Тези събития създават условията, които ние търсим. Създаваме мостове и връзки между хората зад барикадите, за да могат актовете на насилие да станат част от по-ясна политическа рамка, която да даде ясна перспектива пред борбата за анархистическа революция.

Там където яростта е съчетана със съзнание.

Там където се срещат хората, в чиито сърца гори огънят на свободата.

Някъде там са също и следите от моят бунт.

Анархизъм, заради непоносимостта към всяка власт над човека;

Постоянство, защото не се търси реформа, а унищожение;

Екзистенциализъм, защото чрез бунта въплъщаваме всички онези красиви чувства, които искаме да посеем в сърцата на бунтовниците.

Истинския смисъл на живота се измерва именно в такива моменти и чувства.

Въз основа на това описание разбирате, че няма как да спрете неизбежния сблъсък между нашите светове.

Именно за това, изявления като моето имат точно определена цел – да изпратят ясно послание.

Не можете да ни пречупите, не можете да спрете задаващата се буря.

Днешните времена изискват от нас мисъл, предпазливост и постоянна, безкомпромисна борба.

Нито крачка назад!

Още повече насилие срещу Държавата и Капитализма!

Кураж на градските партизани  анархисти Никос Мазиотис и Пола Рупа, за чиито глави властта обяви награда (гръцките власти обявиха награда от 4 милиона долара за информация, която да доведе до залавянето на Никос Мазиотис, Пола Рупа и Христодулус Ксирос, бел.ред.).

Кураж на всички другари, които водят борбата в нелегалност.

Парите, които сте приготвили за „награди“, си ги наврете отзад!

ДА ЖИВЕЕ АНАРХИЯТА!

Никос Романос

3 февруари 2014г.

Превод: А.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40