FD6272B03645F74A9EF9C47AB13B9FED

С обширно комюнике, публикувано днес в гръцките медии, „Революционна борба“ пое отговорност за атентата с кола бомба срещу Централната банка на Гърция, извършен на 10 април 2014г.

Цялото комюнике на гръцки език:

http://mpalothia.com/2014/04/25/%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C/

Публикуваме няколко откъса от текста на „Революционна борба“:

Въоръжената борбa днес е нужна повече от всякога. Тя е знак за началото на общо въстание на Пролетариата в Гърция, Европа и в целият свят. Тя е сигнала, който съвременните роби чакат за да се вдигнат на борба.

pagideymenoix6

За да се борим с политиката на „икономическо спасение“,която носи само разруха! За да направим така, че икономическата и политическата система да фалират тотално и паднат в руини!

…Социалната революция НЕ ТРЯБВА да се отлага за неопределено бъдеще и не може да се ограничава само до един неясен проект. Изискват се постоянни революционни действия, сега, в момента и организирането на революционно движение, което след теоритична и стратегическа подготовка, да влезе в конфликт с централизирания политически режим.

Революционната платформа, може да се обобщи, както следва:

– Едностранно прекратяване на изплащането на гръцкия дълг и излизане на страната от ЕС.

– Експроприиране на активите на големите гръцки компании, мултинационалните корпорации, цялото  движимо и недвижимо имущество на капиталистите.

– Премахване на банковата система, анулиране на всички дългове към банки, връщане обратно на малките имоти, конфискувани от банките и социализация на банковите активи.

– Конфискуване на имотите на държавата, конфискуване на църковната собственост. Социализация на средствата за производство, промишленост, пристанища, средства за транспорт и комуникации, комунални услуги, болнични заведения и образователни институции. Ръководството им ще премине в ръцете на работниците.

– Премахване на държавния и общински парламентаризъм на професионалните политици и замяната му с конфедеративна система от работническите съвети, чиято координация, комуникация и изпълнение на решения ще бъдат под контрола на делегатите, избрани пряко от съветите. На национално ниво няма да има място за стария буржоазен парламент и той ще бъде заменен с Народно събрание, чиито членове ще бъдат избирани и упълномощени от работническите съвети.

– Премахване на полицията и армията и замяната им от въоръжени работнически милиции.

…Това е покана борба, за революционно обединение – за да приключим един път завинаги с престъпниците от управляващата класа, за да изгоним всякакъв вид политически измамници. За да завземем това, което ни се полага по право, цялото обществено богатство да премине в ръцете на Народа …

…Дискусията и постигането на съгласие около една революционна програма е първата стъпка за създаването на революционно антикапиталистическо движение и ние , „РЕВОЛЮЦИОННА БОРБА“  искаме да започне добронамерен диалог по този въпрос.

Изключително важно е предстоящата Революция да излезе извън границите на Гърция , защото е повече от наивно да считаме, че една революция ще има успех, ако се ограничи в пределите на малка държава като Гърция.

Нашата задача е да положим, тук в Гърция, началото на разпадането на Еврозоната и ЕС, като част от цялостната борба за премахване на Капитализма и Държавата.

Въоръжената пролетарска съпротива в Гърция ще сложи началото на Интернационалната Социална Революция!

Да живее Социалната Революция!

За анархистически комунизъм!

Свобода за политическите затворници!

Революционна борба, бойна група „Ламброс Фундас“, 25 април 2014г.

ea27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40