A woman reacts outside trade union building, where deadly fire occurred, during a rally in Odessa

 

Съвсем очаквано, родният десен политически планктон започна възторжено да разпространява най-гнусните манипулации за трагедията в Одеса, като например това, че хората се били подпалили сами.

Като едни истински лунатици, не се впечатляват ни най-малко, че фактите противоречат на мантрите, които пробутват. Първо трябва да се отбележи, че воаяжите на футболни агитки и десносекторовци в югоизточните градове са постоянна гледка през последните два месеца – миналата седмица такива посещения доведоха до сблъсъци в Харков и Донецк, през март подобни сцени доведоха и до смъртни случаи. Лумпени разбира се има и от двете страни, но не съм чул ударници на Шахтьор или Оплот да вилнеят в Лвов, да речем. Пак в този ред на мисли олигархът-губернатор Игор Коломойски, който обяви парична награда за всеки заловен „москал“, е собственик или спонсор на няколко спортни клуба и вицепрезидент на футболната асоциация. Не е нужно да си Шерлок Хоумс, за да вържеш 2 и 2.

За палежа има няколко записа:


Последният се използва за доказателство, че палежа бил отвътре, защото се виждат пламъци на един от горните етажи. Само че на всички записи се вижда как майдановците отвън първо палят барикадите, после входа, а накрая започват да хвърлят молотовки по прозорците. Повечето жертви са загинали при задушаване или при опитите да се спасят, като скачат от горните етажи. Това нямаше как да стане, ако първият етаж не гореше и изходите не бяха блокирани.

Така, че всеки, който упорито повтаря как това са мирни и невинни носители на европейските ценности: 


а това е въоръжена терористка и путински диверсант, която си е получила заслуженото

411-650x866

е чисто и просто аморален дебил!

Потресаващото е, че това са все хора, които иначе най-активно заемат пози на хуманисти и прогресивни демократи. Ронят ред сълзи за бежанците и ред сополи за делфините, но като стане въпрос за човешки същества, които по някакъв начин не се вписват в черно-белите им представи за света, изригват с потресаваща, нечовешка и фанатична злоба.

И това съвсем не е единствения случай, в който показват тази си страна. Не по-малко зло е лицемерната им „фенска“ база, която в случаи като този или мълчи гузно, или най-много да измрънка тихо, че то „всички били лоши“. Само дето не всички палят живи хора и после се снимат с овъглените трупове за спомен. Не всички търсят как да оправдаят такива ужасии и не всички чакат инструкции от някое посолство, за да решат кои човеци заслужават съчувствие и кои – не.

*Заглавието на статията е на редакцията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40