НФОП: Призив за международна солидарност с палестинския народ

10527371_881090418586720_5495610093734381151_n

 

Народен фронт за освобождение на Палестина: Палестина е под ционистка атака! Спешно призоваваме за международна солидарност с народа на Палестина!

Народен фронт за освобождение на Палестина (НФОП), отправя спешен призив към всички поддръжници на палестинската кауза, към всички наши другари по света, всички палестинци по света, всички палестински общности и всички палестинци прокудени от родната земя, да излязат по улиците и да предприемат незабавни протестни действия срещу продължаващите актове на насилие и терор от страна на окупаторите в почти всички градове, села и бежански лагери на Западния Бряг и в Ивицата Газа. Всяка улица е задръстена от бронирани джипове, танкове и войници. С хеликоптери „Апачи“ и изтребители F16, върху народа ни се сипе смърт!

През изминалата седмица окупаторите увеличиха интензивността на войната срещу народа ни!

13-годишният Махмуд Дудин беше убит в Ел Халил, прострелян в гърдите.

20-годишният Ахмед Сабарин беше убит по същият начин в бежанския лагер Джеласон.

Безброй Палестинци бяха ранени на Западния Бряг и в Ивицата Газа.

Между тях и 17-годишните палестински младежи Язин Якуб, ранен в гръдната област и Амир Салех, простреляни в бежанския лагер Дженин.

Масовите окупации и обиски продължават. С изпращането на хилядни окупационни войски в Ел Халил, Рамала, Наблус, Дженин, Йерусалим, Салфит, тези райони бяха окупирани и станаха обект на жестоки нападения, а градовете, селата и бежанските лагери бяха обсадени.

Масовите арести продължават. Нахлуха с жестокост и насилие в домовете на ученици и студенти, на парламентаристи, политически лидери, както и на стотици обикновени палестинци. 51 политически затворници, освободени след споразумението от 2011г, отново бяха арестувани и хвърлени в затвора.

Домовете на палестинците бяха разрушени, изцяло или частично вследствие на което много семейства останаха без дом.

 Израелските заселници продължават своето безконтролно насилие. Продължават нападенията срещу палестинците и палестинските територии на Западния Бряг.

 Окупаторите продължават да бомбардират Газа.

10419544_881090371920058_6857639967985907797_n

На палестинците се налага със сила полицейски час. С контролни пунктове се ограничава тяхното придвижване.

С арестите на студентите от университета „Bir Zeit“ продължава израелската окупацията на университета, както и на сгради принадлежащи на неправителствени организации и благотворителни фондации.

С всеки изминал ден се увеличава насилието упражнявано от колонизаторската, окупаторска, расистка, ционистка държава, от нейните въоръжени сили и заселници.

С новите закони на Израел бяха легитимирани и мъченията упражнявани върху затворниците. Кръвта на палестинците се пролива по улиците на Западния Бряг и Газа. Палестинската младеж бива мачкана под гумите на джиповете на окупационните войски.

 Пред лицето на тези престъпления по света продължава да цари едно подтискащо и убийствено мълчание. А палестинците, въпреки продължаващите военни действия от страна на Окупатора в палестинските бежански лагери, градове, села и въпреки продължаващото престъпно бездействие и съучастие в убийството на собствения им народ от страна на палестинските власти, които са склони да преговарят за своята сигурност с окупаторите, въпреки атаките застрашаващи съществуването им, те, палестинците, продължават да се съпротивляват, да протестират, да водят своята борба и да живеят някак си при тези условия…

 САЩ, Канада и ЕС, както винаги, се интересуват от икономическите си интереси. САЩ, които не казаха и дума срещу насилието, продължават да изпращат военна помощ на Израел, която възлиза на 10 милиона долара на ден. Ясно е, че са съучастници на окупаторите в атаката им срещу палестинския народ.

Не можем да се позволим тези събития да продължават да се случват на фона на мълчание.

В световните медии бе отразена само една малка, нищожна част от случилото се. Международния Комитет на Червения Кръст, който всеки ден става свидетел на репресиите и насилието упражнявани върху палестинските затворници, както и всички, които наричат себе си защитници на човешките права, трябва да дадат гласност на случващото се и да нарушат своето зловредно мълчание. Трябва да бъде чут гласът на народа!

Време е още веднъж протестното движение на народите по света, да излезе по улиците и да покаже своята солидарност с палестинския народ и да поиска да се сложи край на официалното международно престъпно съгласие за помощ и подкрепа за окупаторската държава.

Палестинците се съпротивляват, сблъскват се лице в лице с агресора и окупатора, това което могат направят народите по света е да покажат своята подкрепа, това ще даде смелост и воля за борба на народа ни.

Призоваваме ви да предприемете незабавни протестни действия в подкрепа на Палестинския Народ , още сега, още днес! Мълчанието не трябва да продължава!

– Разширете Бойкота! Международната изолация срещу окупаторската държава трябва да се увеличи. Бойкотирайте Израел, на културно, академично и икономическо ниво. Както в случая с „G4S“ , разобличете и насочете вниманието на обществеността към фирми и учреждения използващи технологиите си срещу палестинския народ!

– Окупирайте посолствата и консулските служби на окупатора, дори не се задоволявайте с това, а направо ги затворете! Докато Палестинците страдат от масови арести и изтезания, тези посолства и консулски служби продължават свободно да развиват своята дейност. Където и да е по света, окупаторската държава не трябва да развива своята дейност, така както е свикнала да прави това!

Солидарността на народите по света с Палестинския Народ, винаги е била източник на сила за нас, в борбата ни срещу Ционизма и Империализма. Време е да действаме!

 Народен Фронт за Освобождение на Палестина

da3993bedfbb57b06cac25c73ed979d6

 

Адрес на статията
Етикети: , , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

21 коментара

 1. Pingback: Todor

  • Pingback: Crustnik

   • Pingback: Eleonora

  • Pingback: inferno

 2. Pingback: читател

 3. Pingback: Бай Благой

 4. Pingback: Смел

 5. Pingback: читател

 6. Pingback: читател

 7. Pingback: читател

 8. Pingback: Бай Благой

 9. Pingback: читател

 10. Pingback: читател

 11. Pingback: ясминка

 12. Pingback: читател

 13. Pingback: ясминка

 14. Pingback: читател

 15. Pingback: читател

 16. Pingback: ясминка

 17. Pingback: читател

 18. Pingback: читател

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40