10527371_881090418586720_5495610093734381151_n

 

Народен фронт за освобождение на Палестина: Палестина е под ционистка атака! Спешно призоваваме за международна солидарност с народа на Палестина!

Народен фронт за освобождение на Палестина (НФОП), отправя спешен призив към всички поддръжници на палестинската кауза, към всички наши другари по света, всички палестинци по света, всички палестински общности и всички палестинци прокудени от родната земя, да излязат по улиците и да предприемат незабавни протестни действия срещу продължаващите актове на насилие и терор от страна на окупаторите в почти всички градове, села и бежански лагери на Западния Бряг и в Ивицата Газа. Всяка улица е задръстена от бронирани джипове, танкове и войници. С хеликоптери „Апачи“ и изтребители F16, върху народа ни се сипе смърт!

През изминалата седмица окупаторите увеличиха интензивността на войната срещу народа ни!

13-годишният Махмуд Дудин беше убит в Ел Халил, прострелян в гърдите.

20-годишният Ахмед Сабарин беше убит по същият начин в бежанския лагер Джеласон.

Безброй Палестинци бяха ранени на Западния Бряг и в Ивицата Газа.

Между тях и 17-годишните палестински младежи Язин Якуб, ранен в гръдната област и Амир Салех, простреляни в бежанския лагер Дженин.

Масовите окупации и обиски продължават. С изпращането на хилядни окупационни войски в Ел Халил, Рамала, Наблус, Дженин, Йерусалим, Салфит, тези райони бяха окупирани и станаха обект на жестоки нападения, а градовете, селата и бежанските лагери бяха обсадени.

Масовите арести продължават. Нахлуха с жестокост и насилие в домовете на ученици и студенти, на парламентаристи, политически лидери, както и на стотици обикновени палестинци. 51 политически затворници, освободени след споразумението от 2011г, отново бяха арестувани и хвърлени в затвора.

Домовете на палестинците бяха разрушени, изцяло или частично вследствие на което много семейства останаха без дом.

 Израелските заселници продължават своето безконтролно насилие. Продължават нападенията срещу палестинците и палестинските територии на Западния Бряг.

 Окупаторите продължават да бомбардират Газа.

10419544_881090371920058_6857639967985907797_n

На палестинците се налага със сила полицейски час. С контролни пунктове се ограничава тяхното придвижване.

С арестите на студентите от университета „Bir Zeit“ продължава израелската окупацията на университета, както и на сгради принадлежащи на неправителствени организации и благотворителни фондации.

С всеки изминал ден се увеличава насилието упражнявано от колонизаторската, окупаторска, расистка, ционистка държава, от нейните въоръжени сили и заселници.

С новите закони на Израел бяха легитимирани и мъченията упражнявани върху затворниците. Кръвта на палестинците се пролива по улиците на Западния Бряг и Газа. Палестинската младеж бива мачкана под гумите на джиповете на окупационните войски.

 Пред лицето на тези престъпления по света продължава да цари едно подтискащо и убийствено мълчание. А палестинците, въпреки продължаващите военни действия от страна на Окупатора в палестинските бежански лагери, градове, села и въпреки продължаващото престъпно бездействие и съучастие в убийството на собствения им народ от страна на палестинските власти, които са склони да преговарят за своята сигурност с окупаторите, въпреки атаките застрашаващи съществуването им, те, палестинците, продължават да се съпротивляват, да протестират, да водят своята борба и да живеят някак си при тези условия…

 САЩ, Канада и ЕС, както винаги, се интересуват от икономическите си интереси. САЩ, които не казаха и дума срещу насилието, продължават да изпращат военна помощ на Израел, която възлиза на 10 милиона долара на ден. Ясно е, че са съучастници на окупаторите в атаката им срещу палестинския народ.

Не можем да се позволим тези събития да продължават да се случват на фона на мълчание.

В световните медии бе отразена само една малка, нищожна част от случилото се. Международния Комитет на Червения Кръст, който всеки ден става свидетел на репресиите и насилието упражнявани върху палестинските затворници, както и всички, които наричат себе си защитници на човешките права, трябва да дадат гласност на случващото се и да нарушат своето зловредно мълчание. Трябва да бъде чут гласът на народа!

Време е още веднъж протестното движение на народите по света, да излезе по улиците и да покаже своята солидарност с палестинския народ и да поиска да се сложи край на официалното международно престъпно съгласие за помощ и подкрепа за окупаторската държава.

Палестинците се съпротивляват, сблъскват се лице в лице с агресора и окупатора, това което могат направят народите по света е да покажат своята подкрепа, това ще даде смелост и воля за борба на народа ни.

Призоваваме ви да предприемете незабавни протестни действия в подкрепа на Палестинския Народ , още сега, още днес! Мълчанието не трябва да продължава!

– Разширете Бойкота! Международната изолация срещу окупаторската държава трябва да се увеличи. Бойкотирайте Израел, на културно, академично и икономическо ниво. Както в случая с „G4S“ , разобличете и насочете вниманието на обществеността към фирми и учреждения използващи технологиите си срещу палестинския народ!

– Окупирайте посолствата и консулските служби на окупатора, дори не се задоволявайте с това, а направо ги затворете! Докато Палестинците страдат от масови арести и изтезания, тези посолства и консулски служби продължават свободно да развиват своята дейност. Където и да е по света, окупаторската държава не трябва да развива своята дейност, така както е свикнала да прави това!

Солидарността на народите по света с Палестинския Народ, винаги е била източник на сила за нас, в борбата ни срещу Ционизма и Империализма. Време е да действаме!

 Народен Фронт за Освобождение на Палестина

da3993bedfbb57b06cac25c73ed979d6

 

21 thoughts on “НФОП: Призив за международна солидарност с палестинския народ”
 1. Както винаги, огромен куп лъжи, полу-истини, демагогия и крокодилски сълзи.

  Няма по-агресивен, деструктивен и зомбиран народ от тъй наречените палестинци (които са всъщност изгонено Йорданско племе и нямат нищо общо с библейските Плищим)

  Ясно, че който е антисемит или просто в плен на техните лъжи, няма да прочете това и да каже: „абе верно, я да помислим и да видим кой всъщност напада невинни хора?“.
  Но, все пак се чувствам длъжен да защитавам другата страна, която бива само демонизирана от медиите, подкрепени от същите правителства и антисемити които преди 70 години се опитаха да ги изтребят.

  Истината е, че арабите и мюсулманите са ракът на човечеството. Една пастмина необразовани, бедни, агресивни, фанатично-религиозни мързеливци, които НИЩО не са дали на този свят а само убиват, изтезават, изнасилват, и ограбват свой и чужди граждани.

  И на всичкото от горе имат наглостта да се представят като беззащитни и непривилигировани хора, които са под атака с цел избиването им (неясно защо).

  1. Расистки изрод си. Докато съществуват хора като теб няма да има мир никъде по света.

   1. Напълно съм съгласна с теб! Как може да има такива дебили направо не знам…
    Човешката глупост е безкрайна наистина.

  2. Тодоре, нацистите говореха така и за евреите. На кого да вярвам? Евреите не си взимат поука от това, което изпитаха на гърба си. Геноцидът, който извършват върху палестинците не е по-различен от това, което правеха нацистите. Когато се говорих против Израел е антисемитизъм, а обратното е „защитна“ реакция. Пфу….

 2. И подобна публикация „солидарност“ е безкрайна глупост. Защото тази организация е забъркана в убийства на цивилни-най-малкото. Защото не е изразена съпричастност към жертвите и от двете страни напоследък – невинни деца, най-малкото, защото имаше медийни манипулации за събитията и от двете страни – най-малкото, защото в момента тези, които говорят против взаимната омраза, която се насажда и в двете групи трябва да бъдат чути, а не тези, които само чакат за да почнат да убиват..защото, защото, защото-твърде много защото…Коментарът е расистки, но и Без Лого са безпринципни по отношение на конфликта и насаждат омраза. Хората и евреи и палестинци и християни и всякакви там имат нужда от мир и взаимно приемане, да се учат на съжителство, не от още и още екстремизъм и още омраза.

 3. „Без Лого са безпринципни по отношение на конфликта“

  Дали е така?

  https://bezlogo.com/?p=19839

  https://bezlogo.com/?p=19820

  https://bezlogo.com/?p=17195

  https://bezlogo.com/?p=17161

  https://bezlogo.com/?p=16837

  https://bezlogo.com/?p=8067

  https://bezlogo.com/?p=7416

  Статиите са на Самуел Йосифов, „Анархисти срещу стената“, Ноам Чомски др, като въобще не съм търсил внимателно, сигурен съм, че в сайта има още подобни материали.

 4. Драги Читател,
  Познавам и разбирам Вашата позиция. Имам познати с вашите разбирания, разбирания които дълбоко уважавам. Вие сте от онези хора, които знаят колко е тънка границата между съпротива/самозащита и „насилие“ и съзнават как последното лесно може да бъде представено като някое от първите две, поради което и оправдано. Аз нямам какво да кажа по този въпрос. Защото основанията Ви наистина са сериозни.
  Нека не забравяме обаче, че израело – палестинският конфликт не е конфликт между равни, както погрешно се подразбира, когато говорим за „събитията и от двете страни“. Едната страна е окупатор и колонизатор, а другата не притежава нито флот, нито ВВС, нито артилерия, нито изобщо някаква армия, нито държава, нито дори права над земята си, нито права над собственото си бъдеще.
  Днес четох в уж левия весттник Хаарец за това как израелската армия, без никакво желание и едва ли не по задължение продължава военната си операция над Газа, защото пред нея „няма друг избор“. Статията е на Амос Харел и може да се провери. Това, което не може да се провери е дали този „друг избор“, дето го няма, не би значил именно онова, за което вие призовавате. А именно: „…мир и взаимно приемане, да се учат на съжителство, не от още и още екстремизъм и още омраза“. И дали някой, който твърди, че израелската армия „няма друг избор“ всъщност сам не насажда омраза?
  Отново казвам, разбирам Вашата позиция и я уважавам. За това се радвам, че съществуват хора като вас и от „двете страни“. Да, съществуват и такива хора, които наричат „безкрайна глупост“ всеки призив за подкрепа към бойците на израелската армия , защото съзнават, че и „тази организация е забъркана в убийства на цивилни-най-малкото“. И такива хора, които не критикуват авторите на Без Лого, а тези на Хаарец и Йедийот Ахронот. И такива хора, които критикуват държавната телевизия и държавното радио на Израел. И такива хора, които критикуват онези, които стоят зад последните. Съществуват хора, които съзнават, че винаги има „друг избор“!

 5. Благой, стига сте се легитимирал с чужди статии. Не е ясна позицията на сайта ви…. Наясно съм, че не е конфликт между равни това е отделен въпрос, съвсем друг е въпроса, че позициите на Без Лого са хлъзгави, но защо говорим за конфликт, та тук изобщо няма представен конфликт в прокламацията, а просто поредния призив за агресия, насаждане на омраза и еднозначност. Но това е загуба на Време, хубаво е да има критика, за това и го правя, щото иначе коментарите са неадекватни, всъщност правя услуга на Без лого, но това не е Хаарец, да, и читателите не са наясно с това, което виждате вие, това, което мислите и целия контекст и извървян път на позициите ви, те виждат много малко от картината, много , много малко…дори по-малко от колкото си мислим…предполагам…Останете със здраве.

 6. „читателите не са наясно с това, което виждате вие, това, което мислите и целия контекст и извървян път на позициите ви, те виждат много малко от картината, много , много малко…дори по-малко от колкото си мислим…предполагам…Останете със здраве.“ – тук говоря на коментара на Смел, не на Без лого. Без Лого, за да кажа, че не ми е ясна позицията, начи не ми е ясна, няма нужда да ми се пускат статиите, които са съвсем конкретни и само размиват въпроса, пък и да се легитимираш по тоя начин, айде да не казвам какво е…Чудесно е, че има такива читатели и на Хаарец, но не сме в неговия форум имам пред вид….

 7. В смисъл, читателите виждат малко и нямат представа за вашите лични позиции, поради това, че няма ясни позиции тук, а не защото статиите, които са цитирани сами по себе си са неясни.

 8. Скромния ни сайт благодари за коментарите, читателю.

  Позицията ни е пределно ясна – никога, подчертавам, в сайт на който аз съм му редактор, няма да излезе, не дума, една запетайка, която да е в подкрепа или оправдание, на терористичната империалистическа политика на Държавата Израел.

  Още веднъж, благодаря за коментарите.

 9. Мерси, много сте любезни, но пак не е ясно.
  Означава ли това, че се оправдава насилието над цивилни / вкл. деца, както беше сега, дали вашето съчувствие-солидарност отива само за убитите палестински деца и цивилни?/? Смятате ли че има „необходими жертви“ или оправдани убийства на невинни?
  / наясно ли сте че организацията, чийто пост сте пуснали е замесена в нападения над цивилни? /
  Означава ли това, че сте против мир и постигане на двудържавно решение?
  И означава ли че отричате изобщо правото на съществуване на държавата Израел? / да или не, питам конкретно, а не в контекста на това, че държавите са лоши изобщо и един ден не искате да ги има, защото има други държави с меко казано репресивна политика, за които не се нападат по този начин /.
  В контекста на публикацията-прокламацията, групата, която сте пуснали е проповядва „ляв“ панарабски национализъм, това ли е вашата визия за региона Палестинска държава, която да реши какви малцинства и други етноси и вероизповедания да допусне?
  Какво наричате окупация цялата държава Израел или определени територии?
  Какви са позициите ви за антисемитизма, който е сериозен проблем в България и често се легитимира, „мотивира“ – „прикрива“ зад някакъв т.нар. антиционизъм?
  Разбирате ли кога в държави, в които антисемитизма е факт от ежедневието, критиката към Израел се превръща в агресия и насажда омраза или според вас няма такова нещо?

  Моля, отговорете ми конкретно, а не ми давайте информация за страданието на палестинците, окупацията и агресията, това, че Израел е по-силен и тн, тези неща ги знам, просто искам да знам, само питам за какво не ми е ясно по конкретните въпроси..

 10. А, да и смятате ли че публиката на сайта ви, пред вид аудиторията в България е наясно с цялостната картина и контекст, за да й представяте само фрагменти от това, което се случва, какво мислите че постигате и каква е целта на подобни публикации?

 11. Читателю, ситуацията не е особено сложна за четящи хора. Ето как я виждам аз, пък може и ти да я прозреш – едни хора окупират, изселват, убиват и изземват имуществото и земята на други хора. Другите хора се опитват да се защитават, но с пушки и прашки срещу Ф 16 не им се получава. Ето и възможните изходи от ситуацията – съществуването на едните и другите в една обща демократична държава, което обаче зачи право на завръщане и обещетение за пострадалите и бежанците, равни права за всички граждани. Тоест край на „еврейската“ държава като „еврейска“ поради демографски причини. Друг вариант е две държави, което от своя страна означава изтегляне от окупираните територии и връщане в границите от преди израелско-арабския конфликт, вкл. освобождаване на Ерусалим. Коя от двете ти се струва вероятна? Правилно. Затова е измислен трети вариант – продължаване на експанзията, етническо прочистване, апартейд. Сега може би разбираш призива на Бай Благой.

 12. Благодаря, за мнението, но съм задала конкретни въпроси за Без Лого и очаквам отговор на друго ниво от тях, нека да не размиваме, много ще съм благодарна.
  п.с. това с „четящите“ беше излишно…

 13. Е, съжалявам, че нивото ми не отговаря. Желая ти приятна вечер.
  П.С. Четящите не беше излишно, беше намек към някой, който трябва да чете и другата страна на страниците. Препоръчвам му двама „селфхейтинг“ евреи – Ноам Чомски и Норман Финкелстайн.

 14. Не, Ясминка, това за четящите беше излишна подигравка и подценяване на човек, когото не познавате. Не нивото ти е ниско, казвам друго че очаквам от тях коментар на друго ниво – конкретен по конректните въпроси за тяхната позиция, която както казах е неясна. Не прави спам, моля и не ми вменявай собствените си клишета, не ме класифицирай в някаква „страна“ / която съм чела- не?! /, просто защото не съм съгласна с това горе…и имам въпроси към блога и редакторите му, не към всички. И се надявам да получа отговори.

 15. И съм дала ясно да се разбере защо не съм съгласна, се притеснявам от подобна публикация, още от начало и във въпросите си, които повтарям, за да не се губят.
  …..
  Мерси, много сте любезни, но пак не е ясно.
  Означава ли това, че се оправдава насилието над цивилни / вкл. деца, както беше сега, дали вашето съчувствие-солидарност отива само за убитите палестински деца и цивилни?/? Смятате ли че има „необходими жертви“ или оправдани убийства на невинни?
  / наясно ли сте че организацията, чийто пост сте пуснали е замесена в нападения над цивилни? /
  Означава ли това, че сте против мир и постигане на двудържавно решение?
  И означава ли че отричате изобщо правото на съществуване на държавата Израел? / да или не, питам конкретно, а не в контекста на това, че държавите са лоши изобщо и един ден не искате да ги има, защото има други държави с меко казано репресивна политика, за които не се нападат по този начин /.
  В контекста на публикацията-прокламацията, групата, която сте пуснали е проповядва „ляв“ панарабски национализъм, това ли е вашата визия за региона Палестинска държава, която да реши какви малцинства и други етноси и вероизповедания да допусне?
  Какво наричате окупация цялата държава Израел или определени територии?
  Какви са позициите ви за антисемитизма, който е сериозен проблем в България и често се легитимира, „мотивира“ – „прикрива“ зад някакъв т.нар. антиционизъм?
  Разбирате ли кога в държави, в които антисемитизма е факт от ежедневието, критиката към Израел се превръща в агресия и насажда омраза или според вас няма такова нещо?
  Моля, отговорете ми конкретно, а не ми давайте информация за страданието на палестинците, окупацията и агресията, това, че Израел е по-силен и тн, тези неща ги знам, просто искам да знам, само питам за какво не ми е ясно по конкретните въпроси..

  А, да и смятате ли че публиката на сайта ви, пред вид аудиторията в България е наясно с цялостната картина и контекст, за да й представяте само фрагменти от това, което се случва, какво мислите че постигате и каква е целта на подобни публикации?

 16. Отбелязвам, че съм от публиката на сайта!
  Сериозни въпроси задаваш, няма как да се дадат едносричи отговори. Може би е добре да се запознаеш с освободителните движения по света. В исторически план също. Няма как да се бориш с „легална“ армия, по законен и особено любезен начин. Не съм запознат с освободително движение, което напълно отрича насилието – Ганди има огромен принос, но знаем как свършва. Аз не подкрепям насилието, но не мога да нарека Давид насилник – Голиат не му е оставил голям избор. Отосно Израел и правото му да съществува – не няма право да съществува, като държава извършваща етническо прочистване, агресия, абсолютно незаконни убийства, вкл. в чужди държави. Само за тези еща ООН отдавна трябваше да е прекратило съществуването му, ако самото ООН има някакви основания да съществува. Има няколко основания за съществуването на Израел – палестинците не са имали държава, затова не е агресия. Друго е в „Стария Завет“ (каквото и да значи това). Трето, че евреите трябвало да бъдат компенсирани заради холокоста – това ги оторизира да извършват собстван такъв и не отговаря на въпроса защо в Палестина а не в Германия? Избери си основание, аз не мога. Има право да съществува, ако зачита правата на цялото население. И щом е държава, трябва да има граници. Не може да се подкрепи двудържавно решение, след като цялата територия на практика е заграбена. Относно антисемизма – той често е отъждествяван с критика към ционисткия режим, който бива наречен демокрация (крехка, с втората по модерност бойна авиация в света). Удобно е. Но на практика, най-антисемитски е самият режим, тъй като с действията си, настрои половината свят срещу евреите. Накрая ще бъдат пожертвани евреите, не ционизма.
  Като цяло, картината е черна, но за палестинците и евреите има шанас – те произвеждат интелектуалци като Едуард Саид и Ноам Чомски. За българите не проявявам такъв оптимизъм.
  https://www.youtube.com/watch?v=URakI5P3Pic
  Препоръчвам ти това интервю, ще те преведе през израелско-палестинския конфликт по-добре от всеки гео-политически анализ.

 17. Няма отговор значи – ясно. Жалко.

  Е, за мен най-малкото общо кратно, ако някой иска да приема сериозно критиката му към Израел като критика и подкрепата му за палестинските хора като нещо хуманно и кауза, е:

  1 во да има твърди позиции против антисемитизма, включително против антисемитската критика към Израел и то не само на думи, но на дела т.е. да я отличава, а ако не може или често среща проблем с това, то да се образова по въпроса, вместо да бърза да съди.
  ( Разбира се заедно с позиции и срещу ислямофобията, арабофобия, расизма и всякаква ксенофобия, насаждане на омраза към цели общности )

  2 да признава правото на съществуване и на Израел, да, нека се иска да се изтегляне от Газа, нека се иска сериозна промяна, спазване на международните резолюции, човешки права и тн, но както се критикува всяка една друга държава, по-лоша или по-добра от Израел, без да се иска нейното премахване / далеч сме от свят без граници, нации и държави все още /.
  И разбира се 3 то да не се оправдава насилие, нападения, отвличания над невинни, деца и цивилни.

  Жалко, жалко….

 18. Като казвам да приемам палестинската кауза като кауза имам пред вид да остане кауза – сиреч нещо хуманно, с грижа за хората.

  Не намирам, че насилническите методи помагат на някого, за мен света няма нужда от още и още войни и омраза. Насилието поражда насилие.

  Нито палестинците, нито израелците са просто пълнеж на територия, който може да изчезне или да му бъде наложено нещо със сила, да бъдат отсети „добрите“ и избити „лошите“, това вярвам, е добре да разберат много хора…

  Останете си и вие със здраве.
  ваш читател…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40