Солидарност с кюрдите и борбата им за свобода. Декларация на Черен блок – Иран и Анархистка мрежа за солидарност

7961787242_101a74e008_z

Като част от персийско-говорящите анархисти, искаме да изкажем своята солидарност с вас и своя непримирим гняв заради несправедливостите които понасяте вие, вашите мъже, жени и деца. И всичко това в името на капиталите и печалбите на вашите окупатори, които не са нищо повече от едни тирани и военнопрестъпници.

Като анархисти, ние не правим разлика между борбата за права на кюрдите и борбата за права на палестинците. Това е една и съща борба.

Политиката на Империализма, във всичките и форми и разновидности, която върви ръка за ръка и с ислямския режим в Иран, съсипва животите на невинни хора, както в регионален, така и в глобален мащаб.

Властимащите от Запада се опитват да създават впечатление, че се борят с ислямизацията, но вместо да предоставят на емигрантите мюсюлмани достъп до светско образование, те подкрепят строителството на все повече джамии, а това само спомага тези хора да останат изолирани и необразовани.

Нека сега ви разкрием някои мръсни номера, които прилагат властимащите от Запада върху всички групи и съсловия на западното общество, включително и сред западните „левичари“.

Въпросните ляво ориентирани люде, всъщност не познават ситуацията в Близкия Изток и само отвличат вниманието на световната общественост. Вместо да покажат истинската катастрофа, която е с ужасяващи размери, болшинството активисти в Европа, САЩ, Канада и Австралия, бездействат.

И още по-лошо, левичарският псевдоактивизъм всъщност води до това да мотивира хора от Близкия Изток, живеещи в Европа, да участват на съборите пред джамиите и да се записват в Хамас, Хизбула или в редиците на подкрепящите ислямския режим в Иран, смятайки че по този начин подкрепят палестинците в тяхната кауза.

За нас е срамен факта, че въпросните леви и като цяло революционно настроени групи, участват там, стоейки рамо до рамо с Хамас и Хизбула, на фона на знамената на ислямските режими. Медията която харесват е “Press TV”, а тя е финансирана пак от ислямския режим в Иран.

Това идва да покаже на народите от Близкия Изток и на световната общественост, че тези хора не са запознати за какво се борим ние тук и какви огромни страдания понасят нашите народи от векове на ред, в кървавата им борба срещу военнопрестъпници, религиозни реакционери и всякакви други властници.

7961789530_22e170ef4b_z

Ясно е като бял ден, че съборите пред големите джамии в Западния свят, са организирани и финансирани от ислямския режим в Иран.

От друга страна „републиканци“като Джон МакКейн и „демократи“ като Хилари Клинтън, най-безсрамно признаха пред медиите, че “Ислямска Държава” (ИДИЛ – Ислямска армия на Ирак и Леванта, „ISIS“),е тяхно творение. Резултатът от това е, превръщането на народите от Близкия Изток в добитък предназначен за клане…

Друг фактор са фашистките режими в Турция, Сирия, Иран, Саудитска Арабия и Израел, които превърнаха земите на сирийци, иракчани и кюрди, в обект на военно-политически пазарлъци, съсипвайки живота на милиони жени, мъже и деца.

Светът трябва да се събуди и проумее, че това, което всъщност се случва в момента е, че „Ислямският халифат“ ИДИЛ, продава петрол на световните пазари, печелейки милиарди долари, имайки в същото време и военната поддръжка от подтисническите реакционни правителства на съседните държави в региона.

Ние казваме СТИГА!

Ние, анархистите, трябва да вложим всички сили и възможности за намиране на решение, без да търсим помощ от корумпирани управници, религиозни или други институции.

Хамас в Палестина, подобно на много други религиозни институции, са отрочета на Ционизма, ЦРУ и Великите Сили.

Хилядолетната история на Близкия Изток ни показва, че всяка религиозна организация, независимо какво име е избрала и какви цели е заявила, е изиграла катастрофална роля за обикновените невинни хора.

Когато невинна жена е осъдена на пребиване с камъни и ако тя има деца, първият камък трябва да бъде хвърлен от собствения и син.

Когато напуканите пръсти на невинен бедняк трябва да бъдат скълцани с гилотина.

Когато някой бъде пребит с камшик, защото не спазва светите ислямски пости.

Когато невинна девойка трябва да стане 2-ра, 3-та или 4-та булка на някой дърт похотливец.

Когато 9 годишно момиче трябва да се ожени за някой тиранин и садист.

Когато родители, тънещи в бедност и мизерия са принудени да продават органите си, за да нахранят децата си.

Когато вместо свобода, децата получават обезглавените трупове на своите близки.

Когато получаваме труповете на нашите синове и дъщери, заклани със счупена бутилка.

Когато по волята на Аллаха, нашите дъщери трябва да бъдат изнасилени преди да бъдат екзекутирани.

 И хиляди други мъчения. Това се случва днес в Иран и във всяка друга страна, в която се спазват бруталните ислямски правила и закони. Това ни показва и каква е същността на ИДИЛ, Хамас, Хизбула и режима в Иран. Всяка религиозна организация, одобряваща насилието е от същото котило.

Скъпи кюрди, в този исторически момент, в тази унищожителна война, която е на всякъде около вас, която руши вашите домове и вашия живот, ние ви даваме не само морална подкрепа, но и ако трябва ще  застанем рамо до рамо в нашата обща борба за свобода.

7961787764_74064706bf_o

Да живее борбата за свобода на всички угнетени хора по света!

Да живее свободата! За равенство и социална справедливост!

Да унищожим тъмния сговор между капитализма и религиозните фундаменталисти като ИДИЛ, Хамас, Хизбула, Ционистите, ислямския режим в Иран и всички други реакционни сили.

„Черен блок – Иран“ и „Анархистка мрежа за солидарност“

Превод за Без Лого: Правец Шеснайсе

Източник: http://asranarshism.com/

Снимките са на кюрдските момичета-бойци от ПКК

 

Адрес на статията
Етикети: , , , , , , , , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

4 коментара

 1. Dear Friends

  our special „Thanks“ for your wonderful work / time for translation and making it possible, our voice, the voice of Middle Eastern people to be heard in other part of this world.

  United we definitely will win!!

  In Solidarity and for an „Equal Rights“ for all people on this beautiful planet

  Anarchist Network
  https://www.facebook.com/WNABI
  http://asranarshism.com/

 2. I thank you very much for your great support of Middle Eastern anarchist for translating and publishing our statement!! In Unity
  https://www.facebook.com/WNABI
  http://asranarshism.com/

 3. Hi friends. That’s a realy nice work. We are working as persish Anarchists and we like to have contact with other Anarchists.
  Than a lot for your nice work friends. Respect

Trackback / Pingback

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*