DAF-in-Kobane-620x350

В Кюрдистан, народа се бори срещу ИДИЛ (Ислямска държава на Ирак и Леванта, Ислямски халифат, ISIS, бел.ред.), „възроденото насилие“, създадено от капитализма и държавата, причинителите на войните. ИДИЛ, подизпълнител на държавите, които преследват печалби в Региона (Близкия Изток, бел.ред.), атакува хората с призиви „ислямска държава!“ и „свещена война, джихад!“. Хората страдат от глад, жажда и болести, бягат и умират. Но не се предават в борбата си за съществуване. Хората се борят, не за схеми и стратегии около кръгли маси, не за печалба, а за свободата си!

Защото свободата е правото да съществуваш. Свободата е живот. Както „Кава“ защитаваше живота, когато се бореше срещу „Дахак“.

И сега САЩ, ЕС, Турция и всички останали държави, които очакват да спечелят пари от трагедията на този регион, създават коалиция срещу ИДИЛ, която всъщност не е никаква заплаха за тях. Онези, които не харесват положението си в коалицията, започват да играят номера, да се дърпат обратно, после пак се натискат в нея, всички те няколко пъти променят думите си, между изгрева и залеза на слънцето и се държат като безумци.

DAF-in-Kobane-10-620x350

В края на краищата, това е най-очевидната характеристика на всяка държава. Не можем да очакваме от властта да бъде принципна, защото тя е безпринципна. Безпринципни държави, чиято единствена цел  е печалбата, които до вчера подкрепяха ИДИЛ, днес воюват с нея, а пък утре ще признаят една евентуална „ислямска държава“, както са правили и в миналото.

А хората ще се борят за своето бъдеще и своята свобода както винаги.

Поздрави на всички, които се борят и защитава живота в Кюрдистан!

Всичките заговори на държавите и капиталистите ще бъдат разрушени, „възроденото насилие“ ще бъде угасено, ИДИЛ ще загуби войната срещу борците за свобода и народа ще победи.

Ние черпим вярата си в борбата за свобода от Кава, който се изправи срещу Дехак. Ние черпим вяра от много другари, които се борят срещу Дехаките.

Всички ние сме Кава срещу Дехак!

DAF-in-Kobane-6-620x350

* В оригинала са споменати „SHINGAL, KOBANE AND ALL ROJAVA“ – кюрдски региони в Ирак и Сирия.

** Кава е легендарен кюрдски ковач, въстанал срещу поробителя Дахак, описан в епоса Шах-наме.

На снимките: „Революционно анархистко действие“ (Турция) в акция за солидарност с кюрдите от Кобани (Аин ал Араб – град на границата между Турция и Сирия, атакуван в момента от групировката Ислямска държава).

http://anarsistfaaliyet.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40