Гърция: солидарност с Андонис Стамбулос

antitromokratiki

Андонис Стамбулос беше арестуван от гръцката Служба за борба с тероризма на 3 октомври 2014г, в гараж в атинския квартал Воронос. Оказал е яростна съпротива на спец-ченгетата, повече от 20 души са били необходими за да го преборят и задържат.

В дрехите му, полицията е намерила тефтерче с имена на известни политици и бизнесмени, техните маршрути, имена на известни чужди компании като „Сименс“, управляващата партия „Нова Демокрация“ и др.

Стамбулос е обвинен, че е член на „Революционна борба“, а властите смятат, че с  ареста му са предотвратили голяма акция на Организацията, предвидена за 4 октомври.

Откакто е арестуван, Андонис отказва до говори пред следователите, а на 7 октомври обяви гладна и жадна стачка, които прекрати на 11 октомври.

Веднага, за солидарност с него бяха проведени няколко протеста, а политическите затворници от затвора „Коридалос“ излязоха с позиция, ето я, в резюме:

Солидарност с  Андонис Стамбулос, обвинен като член на организацията „Революционна борба“.

Андонис Стамбулос четвърти ден е в гладна и жадна стачка, с искане да бъде прехвърлен в затвора „Коридалос“ . Гладната и жадна стачка застрашава здравето и живота му.

В случая с ареста на Андонис Стамбулос, за пореден път, правоприлагащите органи, телевизиите и вестниците, се превръщат в съдии, които се опитват да осъждат хора по бързата процедура.

За пореден път,  използването на мъчения от страна на полицията, което е в нарушение и на гръцкото и на международното законодателство, се смята за нормално и оправдано.

За пореден път, презумцията за невинност се забравя, а правата на обвиняемия се заобикалят. Сега искат да лишат Андонис Стамбулос от правата му като задържан, след като бързо-бързо и по необясними причини го изолират в затвора в Лариса , далеч от адвоката му и семейството му, още в първите, най-трудни дни на ареста.

1902712_744439642272139_710258156541089535_n

Естествено, че заставаме на негова страна и го подкрепяме. Ние, затворниците от „А“ крило на затвора „Коридалос“ заявяваме: Анархистът Андонис Стамбулос е започнал гладна и жадна стачка, защото е имал съдебна заповед да бъде досъдебно задържан в затвора „Коридалос“, а всъщност, незаконно е преместен в затвора в Лариса. Тази тактика на Министерството на Правосъдието не е случайна. Това е част от една цялостна, отмъстителна стратегия към всички, които смята за опасни или са обвинени за участието в градската партизанска борба. Това е началото на затворите от „тип С“ в които смятат да изолират всички нас.

Ние подкрепяме Андонис Стамбулос в неговата борба като анархист и предупреждаваме Министерството на Правосъдието, че смъртта на един задържан от гладна и жадна стачка, ще има непредвидими последици.

Всеки да поеме своята отговорност.

Кураж на Андонис Стамбулос!

Инициатива на затворниците от „А“ крило, затвора „Коридалос“, 10 октомври 2014.

По материали в гръцки сайтове: екип на Без Лого

Етикети: , ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40