НФОП: Общият враг и на кюрдският и на палестинският народ е Империализмът!

Халед Баракат, член на „Народния Фронт за Освобождение на Палестина“, заяви, че неговата организация е солидарна с борбата на кюрдите срещу създадените от империалистите и техните лакеи в региона банди на ИДИЛ (Ислямска държава). Баракат допълни, че всички палестински и арабски революционни сили, трябва да се обединят в подкрепата си за борбата на кюрдите в Кобани срещу ИДИЛ.

noiikhaled

Публикувана на сайта на НФОП речта на Баракат е със следния текст:

„Народите на Сирия, Ирак и Близкия Изток се намират под непрекъснатите атаки на Империализма. Тази агресия, упражнявана, чрез бомбардировки и окупации се подкрепя от всички реакционни сили в Региона. По този начин, в настъпилия хаос, се създават условията за поява на реакционни въоръжени групи. Тези групи способстват за промяната в баланса на силите в Региона и носят в себе си и мракобесието и кръвожадността на ционизма и империализма. Бандитите, упражняват жестокост и насилие върху етническите и религиозни малцинства в Региона, но в същото време,по никакъв начин не противодействат на империализма и ционизма, напротив. Бандитските атаки носят белезите на ционистката агресия, извършвана срещу палестинския народ в Газа. Ние подкрепяме всички народи на Сирия, които защитават родината си срещу опитите на империалистите да се домогнат до ресурсите на нашия Регион.

Кюрдските бойци, жени и мъже, се борят за свободата и живота си срещу реакционните банди. Тези реакционни групи са подкрепяни и въоръжавани от съюзниците на империализма и агентурата им! Нападението на ИДИЛ срещу Кобани с американски оръжия не е случайност.

Участието на жените – бойци в Кюрдската съпротива е израз на героизъм, жертвоготовност и показва същността на тази борба.

От друга страна, трябва да се вземе под внимание ролята на Турция като маша на САЩ и главен търговски партньор на Израел. Действията на Турция дават смелост на ИДИЛ и другите въоръжени групи нападащи Сирия, Ирак и Кобани. Освен това, в миналото стотици кюрдски борци за свобода бяха убити от въоръжените сили на турската държава. Предлаганата от ВВС на САЩ и съюзниците им, както и от Турция и Франция, „буферна зона“ в Сирия, не е нищо друго освен опит на империалистите да установят контрол над Региона.

От дълги години, палестинските борци за свобода, се борят по същия начин както и кюрдските им братя. Подкрепата на палестинските революционери към кюрдските борци за свобода има дълга история. Ние имаме общ враг-Империализмът. Обща е и нашата борба срещу въпросните реакционни въоръжени банди. ИДИЛ се появи като следствие на империалистическата политика на хегемония и окупации в Региона.

Реакционните арабски режими и по-специално Саудитска Арабия и Катар, играят ключова роля във въоръжаването на ИДИЛ, подкрепата и разпространението на тази заплаха срещу народите от Региона. Бомбардировките на империалистите не могат да са решение. Навсякъде, където тези сили се намесват, оставят след себе единствено страх, смърт и хаос. Реакционните сили не търсят нищо друго, освен  начин да установят господството си над Региона и да оплячкосат ресурсите му.

Нашето освобождение минава през общата борба на всички народи, срещу източника на Терора в Региона–Империализма и Ционизма.“

Превод: Ред Даун

One thought on “Палестина: Солидарност на НФОП с Кобани”
  1. Винаги на страната на подтиснатите и онеправданите срещу подтисниците! Смърт на империализма и войната ! Да живее световната социална революция – единственото спасение на човешкия род ! Да живее Кубани и вечна памет на падналите жени и мъже в тази неравна борба!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40