- Без Лого - https://bezlogo.com -

Гърция: Черни недели – червени нощи!

fotia_533_355-533x330 [1]

„Анархистична група Антикапиталистическо действие“, пое отговорност за опожаряването на офисите на излизащия в Атина вестник „Athens Voice“, извършено на 5-ти срещу 6-ти ноември 2014г. В текста с който поема отговорност, организацията заявява, че причината за нападението срещу „Athens Voice“ , е защото медията участва в пропагандата на Режима за премахване на неделята като неработен ден и налагането на нощен труд за служителите в големите търговски магазини, т. нар. „Бели нощи „.

Ето и комюникето на „Антикапиталистическо действие“:

С обвързването на гръцкия капитал към Транснационалните механизми за плячкосване (Тройката и т.н.), ние работниците и безработните в Гърция, сме свидетели на най-ожесточената атака на Държавата и Бизнеса срещу обществото, от времената на немската окупация. Наемния труд експлоатиран от Буржоазията, все повече се превръща в брутално изнудване. Ниски заплати, интензивни условия на труд, увеличено работно време, постоянна несигурност и репресии от страна на работодателите, всичко това прави живота на работниците непоносим.

Работодателите се опитват да ни пречупят чрез всевъзможни заплахи и да подтиснат гнева ни. Против работниците, държавните и бизнес терористи използват полицейската репресивна машина, буржоазното правосъдие, фашистките банди и Мафията. Междувременно, ни държат в подчинение и със средствата на пропагандата, която ни бомбардира с апологетика на консуматорството и с култура – боклук. Боклуци като „Athens Voice“, които искат да създадат една аполитична маса от послушни канибали, прикриваща душевната си празнота със самоличността на лоялни потребители.

Чрез такива таблоиди, властта се бори с всички радикални предложения за промяна, нападайки системно класовото съзнание и социалните борби.

„Athens Voice“ подкрепя пропагандата на Режима за премахването на неделята като почивен ден, за налагане на нощен труд в търговските магазини (Бели нощи), и като цяло участва в обожествяването на „свободния пазар“, който убива работниците.

Поради всички тези причини, на 5 ноември, извършихме една запалителна намеса в офисите на Athens Voice.

80630-180350 [2]

Противопоставяме се на държавно-работодателския тероризъм с всички възможни народни оръжия! Самоорганизираме се по работните места! Изостряме класовата борба!

Черни недели – червени нощи!

„Анархистична група Антикапиталистическо действие“

Превод от гръцки: екип на Без Лого