Никос Мазиотис: не се извинявам на псетата на властта

10386361_897381983608530_436145218065810292_n

Отговор на Никос Мазиотис, член на „Революционна борба“, на поканата на Специалния следовател по делото за атаката с кола-бомба срещу Националната банка на Гърция и престрелката в „Монастираки“, изпратена до Мазиотис на 10.11.2014г, за да се възползва от правото си на „извинение пред съда“, което е смекчаващо вината на обвиняемите обстоятелство в гръцкото законодателство.

Както вече заявих, след ареста ми на 16 юли тази година, членовете на „Революционна борба“, не се извиняват на псетата на Държавата и по-точно на ченгетата и съдиите – наемници и слуги на богатите и властта.

Никога досега не съм се „извинявал“, колкото и пъти да бях осъждан и хвърлян в затвора. Това е защото аз и организацията на която съм член, „Революционна борба“, сме истинските обвинители, а вие, които ме осъдихте на 50 години затвор, които давахте за главата ми 1 милион евро, които ме хвърлихте отново в затвора, вие, слугите на богаташите, на Тройката (МВФ, Европейска комисия, Европейска централна банка), на кредиторите и банките, които пият кръвта на гръцкия народ – вие сте обвиняемите!

Ако искаме да наричаме нещата с истинските им имена, тези които ме съдят сега, са действителните престъпници и терористи. Тези членове на организираната престъпна и терористична организация наречена Държава, извършват престъпления срещу народа, извършват престъпления срещу човечеството.

Те са виновни за масови убийства на цивилни граждани чрез социална политика на Геноцид, която доведе 4 хиляди души до самоубийство, до смъртни случай от лечими болести заради липси на лекарства, до лишаване от нея на нуждаещи се от медицинска помощ, до недохранване.Те са отговорни за това, че тяхната политика доведе един цял народ до мизерия, бедност и унижение.

Хиляди хора ровят в кофите за боклук за да намерят храна или са зависими от кухните за социално слаби. Хиляди хора са бездомни, защото загубиха домовете си заради дългове и просрочени ипотеки към банките.

Капитала и Държавата убиват и ограбват народа, а съдиите и „силите на реда“ са съучастници в тези престъпления. Ето защо всички капиталисти и техните политически представители, членовете на правителствата и депутатите, които гласуваха и подкрепяха Меморандумите, ще трябва да застанат пред съда като обвиняеми и да се извинят. Но това може да стане само ако Социалната Революция преобърне престъпния им режим. Само ако Въоръженият Народ ги смъкне от власт.

Никос Мазиотис, член на „Революционна борба“, затвора „Диавата“, Солун

Превод от гръцки: екип на Без лого

Адрес на статията
Етикети: , , , ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40