Никос Мазиотис: солидарност с гладната стачка на Никос Романос

 

mazrwm_473_355

Анархистът Никос Романос е един от нас. Един от тези, които се разбунтуваха срещу властта, така, както направихме и ние. Той е от хората, които най-добре разбират какво всъщност означават думите “законност и ред“, след като кучетата Корконеас и Саралиотис (полицаи от МАТ, специални части на гръцката полиция, които на 6 декември 2008г, в квартал Екзархия в Атина застреляха 16 годишния Александрос Григоропулос, бел.ред.) убиха най-добрия му приятел Алекси Григоропулос.

Другарят Романос не конфискува домовете и имотите на хората, така, както прави банката, която той обра и заради която сега го съдят. Не беше той този, който предложи и гласува закони , като законите гласувани от “достойните“ политици – бащи на нацията, които  ограбват и убиват народа и работниците, за да станат богатите още по-богати.

Не беше Романос, който открадна заплатите и пенсиите на бедните, така, както правят Мултинационалните компании, банкерите, бизнесмените и техните слуги, министри и депутати.

Не беше той, който гласува законите, които отнемат последния залък от устата на бедните, законите, които убиват и самоубиват хиляди хора, които ги принуждават да ровят в кофите за боклук и да спят по улиците…

Другарят Романос е от тези хора, които се изправят с достойнство срещу ударите на Държавата и на богатите, срещу наемниците от полицията, работещи за 700 евро на месец.

romanos-nikos-5701411491262

От понеделник, 10 ноември 2014г, Никос Романос започна гладна стачка, настоявайки за правото си да ползва отпуск от затвора, заради  изпит в университет.

Никос Романос, както и Ираклис Костарис, който започна гладна стачка по същата причина, са част от множеството политически затворници и борци, които се намират към този момент в гръцките затвори.

В епохата на Социален Геноцид, извършван от  Държавата и Капитала, се увеличават и репресиите, по-специално срещу политическите затворници и членовете на революционни въоръжени организации . Създаването на специалните изолационни затвори от „тип С“,  които са предвидени именно за политическите затворници, се вписва в този контекст.

Всеки другар-затворник, е един от нас, затова ако смятаме, че ни свързва борбата за Свобода, борбата за Социално Освобождение от игото на Капитала и Държавата, тогава, съпротивата на един от нас, е борба на всички ни!

Никос Мазиотис, затвора Диавата, Солун

B3TIZTLIgAAMefY

Никос Романос, 25 ноември 2014г, на прозореца на една от атинските болници, докато отвън се провежда протест за солидарност с него.

Още по темата:

https://bezlogo.com/?p=17724

https://bezlogo.com/?p=19757

Превод от гръцки: екип на Без Лого

Адрес на статията

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40