- Без Лого - https://bezlogo.com -

Турция: въоръжено нападение срещу резиденцията на Ердоган в Истанбул

dolmabahce-firat-ozcelik [1]

На 1 януари 2о15г, около обяд, млад мъж, въоръжен с автоматично оръжие и две ръчни гранати е нападнал двореца Долмабахче в квартал Бешикташ на Истанбул, използван като резиденция и работен кабинет от турския президент Реджеп Ердоган.

Мъжът хвърля двете гранати по охраняващите сградата полицаи, но те не експлоадират. Последва кратка престрелка и ръкопашна борба, при която полицията успява да задържи нападателя. Неговото име е Ферат Йозчелик, на 30 години, член на „Революционният народно-освободителен фронт“ – Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi – DHKC.

Няколко часа по-късно,  с комюнике в интернет, DHKC официално поема отговорност за въоръженото нападение срещу Долмабахче. Те завяват, че атаката е извършена заради прикриването от страна на властите на полицейските убийци на 15 годишното момче от Истанбул, Беркин Елван. Беркин почина след като беше ударен в главата от полицейска сълзотворна граната, докато отивал да купи хляб.

Пълен текст на комюникето:

РЕВОЛЮЦИОНЕН НАРОДНО-ОСВОБОДИТЕЛЕН ФРОНТ(DHKC)

Дата: 01.01.2015/Изявление: No. 438

ИСКАМЕ УБИЙЦИТЕ НА БЕРКИН ЕЛВАН

ПСР (Партия на справедливостта и развитието, управляващата партия в Турция, бел.ред.) е тази която убива 15-годишни деца, тя е и тази, която покровителства убийците!

10888934_928682657156617_7392602193537015609_n [2]

Ще Сринем дворците ви! Ще ви погребем в тях!

В 14:30 ЧАСА, НАШ БОЕЦ ИЗВЪРШИ ВЪОРЪЖЕНО НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ ДВОРЕЦА ДОЛМАБАХЧЕ, ИЗПОЛЗВАН ОТ ПСР КАТО РАБОТЕН КАБИНЕТ НА МИНИСТЕРСИЯ СЪВЕТ, АКЦИЯТА БЕ ЗА ДА СЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА НА ПСР ЗА ПОКРОВИТЕЛСТВАНЕТО НА УБИЙЦИТЕ НА БЕРКИН ЕЛВАН.

Минаха 570 дни, но убийците на Беркин Елван все още ги няма … Убийците бяха установени с видео запис, няма факти, които да са неизвестни… Знаем кои са убийците.

Но ПСР покровителства убийците. Защото заповедта за убийството е дадена от тогавашният премиер Реджеп Таип Ердоган.

ИЛИ ЩЕ ДАДЕТЕ УБИЙЦИТЕ ИЛИ ЩЕ СРИНЕМ ДВОРЦИТЕ ВЪРХУ ГЛАВИТЕ ВИ!

Нито дворците ви, нито охраната, може да ви предпази

ЕДИН ФРОНТОВАК, ЕДИН БОЕЦ, НАЙ-СПОКОЙНО ОТИДЕ И СЕ ИЗПРАВИ ПРЕД ПОРТИТЕ НА ДВОРЕЦА ВИ

ЕДИН НАШ БОЕЦ Е ЕДНА КАПКА. КАПКА В МОРЕТО. НО ТАЗИ КАПКА НОСИ ВСИЧКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА МОРЕТО. СТРАХУВАЙТЕ СЕ ОТ ТАЗИ КАПКА ЗАЩОТО ЩЕ СЕ УДАВИТЕ В НЕЯ.

ДОРИ И СПЕЦИАЛНО ПРОЕКТИРАНИТЕ ВИ БРОНИРАНИ ДВОРЦИ НЕ МОГАТ ДА ВИ СПАСЯТ

ИСКАМЕ УБИЙЦИТЕ НА БЕРКИН!

ЩЕ НИ ГИ ДАДЕТЕ!

Нашият, боец стана изразител на гнева на народа ни.

Гневът на народа към статуквото е като планина. Гладът, нищета и несправедливостта, изгарят като въглени сърцето на народа ни. Докато те крадяха и богатееха, ние обеднявахме; докато те се насищаха, ние ставахме гладни от масата, докато те тънеха в разкош в дворците, ние оставахме без домовете си.

Несправедливостта тежи като окови на плещите на народа ни. Справедливостта е хлябът на народа. Ние ще утолим жаждата за справедливост.

Нищетата и несправедливостта на статуквото ще създадат още нови бойци. Нашите бойци произлизащи от народа, търсят сметка.

ТОЗИ, КОЙТО Е ДАЛ ЗАПОВЕДТА ЗА УБИЙСТВОТО Е РЕДЖЕП ТАИП ЕРДОГАН, А ПСР КАТО ЦЯЛО ПОКРОВИТЕЛСТВА УБИЙЦИТЕ!

ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ПСР!

ДАЙТЕ НИ УБИЙЦИТЕ НА БЕРКИН

570 ДНИ ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ

НИТО ЕДИН ЧЛЕН НА ПСР НЕ СИ МРЪДВА И ПРЪСТА

ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ!

ЗАЩО СА ТЕЗИ ДВОРЦИ?

ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВАТЕ?

ДОКАТО УБИЙЦИТЕ НА БЕРКИН НЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ, ЩЕ ВИ ДОКАРАМЕ ДО ТАМ, ЧЕ ДА НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗЛИЗАТЕ ОТ ДВОРЦИТЕ СИ… ДВОРЦИТЕ ВИ, БУНКЕРИТЕ ВИ, НЯМА ДА МОГАТ ДА ВИ ОПАЗЯТ

ЕДИН ЕДИНСТВЕН НАШ БОЕЦ НЕВЪЗПРЕПЯТСТВАН ОТ НИКОГО УСПЯ ДА СЕ ПРОМЪКНЕ ПОД НОСА ВИ.

НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ ЦАРУВАНЕТО СИ И ДА ЖИВЕЕТЕ СПОКОЙНО В ОНЕЗИ ДВОРЦИ ВЪРХУ КРЪВТА НА НАШИТЕ ДЕЦА!

ИЛИ ЩЕ ОБЯВИТЕ КОИ СА УБИЙЦИТЕ НА БЕРКИН ЕЛВАН ИЛИ ЩЕ СРИНЕМ ВАШИТЕ ДВОРЦИ ВЪРХУ ГЛАВИТЕ ВИ!

Никога няма да спечелят тази война. И ние никога няма да склоним глава. Защото нашата война е за правдата. Защото вярата в победата се уповава в едно изконно право: Правото на Справедливост.

570 дни чакаме убийците. Чакаме за да потърсим сметка за Беркин.

Въоръжената борба е единственият път водещ към освобождението. Тъй като империализмът и лакеите му са оковали народа ни, за да не може революцията да победи чрез демократични средства, единственият начин да бъдат разкъсани тези окови е въоръжената борба.

Ако има нещо, което да не е направено през тези 570 дни, ние сме готови и него да направим.

Нямаме друг избор за да въздадем справедливост.

Лакейската олигархия, заради страха си от революцията, оковава ръцете на народа, поставяйки го в безизходна ситуация. Тези окови могат да бъдат строшени само чрез въоръжена борба. Пътят на въоръжена борба не е избран от революционерите. Това е единственият път, който тираните са оставили на народа.

Пред нас стои следния избор: или да склоним глава или да се борим.

И тези, за които единственият път към освобождението е борбата, ще победят своя враг независимо, колко големи са неговите икономически и технически възможности.

Нашият боец е една капка в морето. Това море, този океан е народът ни, той ще потърси сметка. Тези които си лягат със страха от надигането на народа, трябва да знаят, че ще вземем оръжието и информацията от народа си. Рано или късно, ще намерим убийците на Беркин и ще потърсим сметка. Ще потърсим сметка и от главатарите им, които ги покровителстват.

Единствената непобедима сила е Народът.

Идваме разтърсвайки дворците на тиранията. ОЧАКВАЙТЕ НИ!

Предупреждаваме всички членове на ПСР И НАЙ-ВЕЧЕ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ОСМАНЦИТЕ, ПРИДВОРНИТЕ ШУТОВЕ, РЪКОВОДИТЕЛИ НА ПСР. Искаме убийците на Беркин Елван. Докато не дадете убийците му, всички ваши дворци, всички сгради на ПСР ще бъдат наши мишени.

Обявяваме пред целият свят, че докато не престанете да покровителствате убийци на деца, и вашите деца ще са наши мишени! После никой да не казва, че децата не трябва да страдат заради престъпленията на майките и бащите си. Ще страдат! Щом вие закриляте убийците виновни за всички наши страдания и мъки, ще страдате. Подайте оставка. Ако ли не, вие ще сте виновни за смъртта на децата си.

СИНОВЕТЕ И ДЪЩЕРИТЕ НА ЧЛЕНОВЕ НА ПСР: ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ БАЩИТЕ СИ! НЕ СТАВАЙТЕ СЪУЧАСТНИЦИ В ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! НЕ ЦЕЛУВАЙТЕ КЪРВАВИТЕ РЪЦЕ НА БАЩИТЕ СИ, НЕ СЯДАЙТЕ НА ЕДНА МАСА С ТЯХ! НЕ СТЕ ИЗБИРАЛИ В КОЕ СЕМЕЙСТВО ДА СЕ РОДИТЕ, НО СЕГА ЗНАЕТЕ, ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ, УБИЕЦЪТ НА БЕРКИН Е ПСР! НАМИРАНЕТО НА УБИЕЦА НА БЕРКИН Е КОЛКОТО НАШЕ, ТОЛКОВА И ВАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ!

Послепис: Ще си платите скъпо ако и косъм падне от главата на задържания ни боец.

 

ТЪРСИХМЕ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ТЪРСИМ СМЕТКА ЗА БЕРКИН ЕЛВАН!

 ДА ЖИВЕЕ НАРОДНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ!

РЕВОЛЮЦИОНЕН НАРОДНО-ОСВОБОДИТЕЛЕН ФРОНТ

 

Видео от ареста на Ферат Йозчелик:


Dolmabahçe Saldırganı Fırat Özçelik Tutuklandı [3] by haberler [4]