CBilqOuWAAAbFBn.jpg large

ПРАВНО БЮРО НА НАРОДА

 

Изявление № 423, Дата: 7.04.2015г.

 

Мъченията в Дирекцията по Сигурността на Истанбул, Продължават и се Увеличават. Човешкото Достойнство Ще Надвие Мъчението!

 

Събитията от 31 Март 2015г, когато прокурор Мехмет Селим Кираз, бе взет за заложник с искането убийците на Беркин Елван да бъдат оповестени пред обществеността, последвани от убийството на прокурора заедно с двамата революционери, изглежда, че успя да свали маската от лицето на властта, и да покаже на яве истинското – това на палач.

По всичко, личи, че пиесата демокрация, с която страната ни беше управлявана, вече е изиграна и фашизмът властва с цялата си безпощадност.

На четирима души от нашите доверители бяха наложени мярки за постоянно задържане, с обвинението, че са членове на нелегална организация, и това е само защото докато са чакали пред съдебна медицина за телата на убитите, разпънали транспарант.

Доверителката ни, 16-годишната, ученичка Съла Абалай (Sıla Abalay), задържана по време на т. нар, операции срещу DHKP-C,  бе хвърлена в затвора с обвинението, че е член на забранена въоръжена организация. Съла Абалай, Дилян Моллахметоглу (Dilan Mollaahmetoğlu), Зейнеп Джансу Татар (Zeynep Cansu Tatar) и Ейлем Юджел (Eylem Yücel) в момента са Женския Затвор в Бакъркьой-Истанбул.

Приемаме за наш дълг да споделим с медиите и народа ни, това, което доверителките ни разказаха на срещите, които проведохме с тях.

CB3YB2mUIAAcKin.jpg large

Съла Абалай, е държана в т. нар, килия за „наблюдение“, сама без никакъв външен контакт. Въпреки направените от нея официални искания, да бъде преместена при подсъдимите по същото дело, при които тя иска да остане, това и е отказано. Поради тази причина, Съла продължава своята безсрочна гладна стачка, която е започнала в ареста на Дирекцията по Сигурността, в знак на протест срещу противозаконното и задържане. Едва на 16 години, Съла, е била заплашена със смърт с думите: „Стреляхме 37 пъти по кака ти Елиф. И ти ли искаш да умреш така?“. Под Елиф се визира Елиф Султан Калшен.

Другите ни доверителки, задържани без никакво правно основание пред съдебна медицина, разказаха, че са били „претърсени“ по крайно груб начин, до степен да бъдат съблечени по бельо, в помещение, в което са се намирали мъже полицаи, като това е направено с цел унижаването и посрамването им. Освен това, те са били държани с белезници на гърба, легнали по корем на пода, като няколко пъти, полицаи са (!) сядали върху тях.

Мъченията-физически и психологически са продължили системно.

Според разказите на доверителките ни те са били бити постоянно от полицаите, като са били карани да викат: „полицията дава сигурност“, „полицията дава спокойствие“, освен всичко това, те са били принуждавани отново с бой да целуват турското знаме, да отправят обиди и ругатни по адрес на своите близки, и за хора, които ценят.

Дирекцията по Сигурността, винаги е била център за мъчения. Мъчения, не само физически, но и чрез психологически натиск, или с методите на идеологическата пропаганда.

Но изброените горе методи, към които се врещат сега, бяха безрезултатно прилагани през 90-те години, печално известни със случаите на изчезнали след задържането си хора, с мъченията и масовите убийства.

Но властта на Партията на Справедливостта и Развитието, дотолкова е затънала в своята безизходица, дотолкова е безпомощна, че се е обърнала отново към методи за мъчения, които са доказано изчерпани и неефективни.

Предупреждаваме! Мъченията, изтезанията са престъпления срещу човечеството, при престъпленията извършени срещу човечеството няма давност! Човечеството няма да се предаде пред мъченията ви!

ПРАВНО БЮРО НА НАРОДА

 

Кв. Гюрсел, ул. „Кумлу“, №13/10-Кяътхане/ИСТАНБУЛ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40