prog-731x10241

За работа и достоен живот!

ПОДКРЕПИ – УЧАСТВАЙ в общо-гръцката кампания организирана от:

Работниците от ВИОМЕ и фабриката за цимент в Чалкида
Борещите се работници от Свободната самоуправляваща се телевизия ERT-3
Борещите се жени от почистващия персонал на Министерство на Финансите
Училищните пазачи от Солун

Работниците от ВИОМЕ, Фабриката за цимент в Чалкида, работниците от ERT3 (затворената при правителството на Самарас гръцка обществена телевизия), борещите се жени от почистващия персонал на Министерството на финансите, училищните пазачи в Солун, съкратените учители, съюзи, работнически групи, инициативи, колективи и движения, на 3-ти април 2015г, започваме марш на достойнството от Солун, следвайки „ Караваната на Борбата и Солидарността“, която ще се включи в марша до Министерството на Труда на 6-ти април. Междинни спирки: Лариса, Волос, Ливадия, Циментовата фабрика в Чалкида.

Това е само-организирана инициатива „отдолу“. Целта и е, като за начало, незабавно задоволяване на исканията на тези борещи се еденици от обществото и работническата класа. Второ, напомняне на държавната власт, че пулсиращата обществена динамика срещу „политиката на присвояване“ в края на накраищата е способна да създаде множество повратни събития в реално време, при условие, че исканията на борците останат незадоволени. Тази  динамика не бива да бъде подценявана от никого… Дори от тези, в чиито ръце се намира политическата власт сега. Освен това, досега нищо не сме получили даром. Достигнахме до този момент, чрез борбите си и така планираме да продължим.

– Да спрем всички съдебни искания, които ще доведат до продажбата на фабриката ВИОМЕ. Тя да заработи отново, напълно под контрола и управлението на работниците. За две години ние успяхме да задържим фабриката отворена, борейки се с достойнство, срещу схемите на работодателя опитващ се да си върне контрола над фабриката, която беше изоставена за повече от три години, оставяйки ни без заплащане, както и срещу схемите му да разцепи фабриката на парчета и да я продаде.

– Да съживим отново ERT (Обществената телевизия) директно с всичките и структури и с включването на самоуправленчески модели на работа. Да приключим с политическия манталитет, който прави телевизиите контролирани от правителствата, да осигурим самостоятелната насоченост и пълен контрол на Генералната асамблея на работниците, която да избира сама своите координатори. Да осигурим пълни работнически и застрахователни права според условията на колективен трудов договор. Да включим приятелите борци, които активно участваха в реализацията на свободната програма. Да включим обществото в съвместното формулиране на „генерална философия на телевизионната програма”. ЗА ЕРТ, отворена за хората, свободна и без началници.

– Да отменим всички уволнения и да направим така, че отново да заработи Фабриката за цимент в Чалкида, чрез директни действия, защото Мултинационалната компания отказва да отвори фабриката и да ни наеме отново, въпреки всички решения на съда.

– Да се наемат отново всички освободени и „съкратени“ от публичния сектор хора, да се забранят съкращенията, да се премахнат всички гъвкави схеми и смъртоносната система на предприемачите.

За постоянна и сигурна работа за всички.

Борещите се работници във ВИОМЕ, работниците от свободното и самоуправляващо се ЕРТ3, разорените работници от фабриката в Чалкида, жените от почистващия персонал в Министерство на финансите, училищните пазачи в Солун, борещата се и подтисната работническа класа, ние казваме на висок глас:
Напускаме пътя, който води само до социално разрушение! Стъпваме на пътя на борбата, обединени! Взимаме живота си в наши ръце!

Борим се да поемем в наши ръце, и да управляваме фабриките, да наемем всички онези, които са били уволнение от публичния и частния сектор през годините на Меморандумите и държавната капиталистическа атака, да се чува гласът на обществото чрез истинскa публичнa информационна среда, чрез крайно нужното стартиране на работа на ЕРТ, незабавно.

Ние организираме Каравана на солидарността и борбата, от Солун до Атина, за да си върнем живота и достойнството от тези, които ги стъпкаха.

Ние не преговаряме за нашите работнически и социални нужди! Чрез директна, постоянна борба, самоуправление, пряка демокрация, работнически синдикати, класово обединение и солидарност, всички заедно ще победим!

Ние призовахме всички работници и безработни, социалното мнозинство, което е смазано от политиките на Меморандума, от програмите за постоянен режим на строги икономии и разрушението предизвикано от капиталистическата криза – да застанат на наша страна, така че заедно да продължим борбата си за пряко извоюване на нашите права, без условия и без уговорки.
Победата е близо. Не защото ни чака, а защото НИЕ маршируваме към нея!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40